Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Burgeri din conopida și brânză, la cuptor. Încearcă chiar astăzi un preparat de senzație! Această rețetă te va cuceri
WhatsApp
Cu această ocazie vrem să vă arătăm cum să o serviți conopida într-un format cunoscut și îndrăgit de mulți: în formă de burger. O vom combina cu un ingredient delicios precum brânza, astfel încât aroma să fie unică.
Burgeri din conopida și brânză, la cuptor. Încearcă chiar astăzi un preparat de senzație! Această rețetă te va cuceri. FOTO: captură video YouTube @Frische Rezepte

Conopida este o legumă care aparține familiei cruciferelor, la fel ca broccoli, varza și alți muguri. Printre unele dintre miile de beneficii pe care le obținem din includerea lor în dieta noastră, putem evidenția prevenirea bolilor de inimă, cancerului și accidentului vascular cerebral, datorită cantității mari de antioxidanți. În plus, este compusă dintr-o cantitate mare de fibre, ceea ce favorizează sănătatea intestinelor noastre. 

Salată „Insula pustie”. Așa bunătate nu ai mai mâncat până acum. Din ouă, piept de pui și ciuperci faci o rețetă simplă, de aur

Vă învățăm cum să faceți burger din conopidă și brânză la cuptor. Să gătim!

 

Burgeri din conopida și brânză - Ingrediente

 

- 1 conopidă

- 1 cățel de usturoi

- 1 mână de pătrunjel proaspăt

- 1 ou

- brânză răsuită

- ¼ cană pesmet

- 1 linguriță de turmeric.

Tarantella cu mere, o budincă cum n-ai mai mâncat până acum. Rețeta pas cu pas și trucuri ca să-ți iasă perfectă!

 

Burgeri din conopida și brânză - Mod de preparare

 

Primul pas pentru a face burgerii din conopidă și brânză este să spălați și să separați buchețelele de conopidă de trunchi pentru a le găti împreună cu cățelul de usturoi într-un recipient acoperit, care poate fi pus și la microunde, timp de aproximativ 5 minute.

Sfat: puteți găti conopida ori de câte ori o vedeți în magazin și o puteți congela în pungi. Are un termen de valabilitate de aproximativ 3 luni si te poți bucura de ea în orice perioada a anului.

Puneți conopida fiartă împreună cu cățelul de usturoi într-o strecurătoare, astfel încât să elibereze excesul de lichid. Odată rece, strângeți cu mâinile pentru a începe să o rupeți și să eliminați excesul de apă, astfel încât burgerii voștri să fie mai bine asamblați și să nu mai fie nevoie să adăugați atât de mult pesmet.

Amestecați conopida cu cățelul de usturoi, împreună cu brânza rasă, condimentele, pătrunjelul curat tocat și o parte din pesmet.

Adăugați oul și verificați consistența. În cazul în care considerați că veți reuși să asamblați burgerii fără probleme, nu mai adăugați pesmet.

Împărțiți preparatul burgerilor din conopidă și brânză în patru părți egale. Umeziți-vă puțin mâinile pentru a le da forma dorită și să nu se lipească de degete. Puneți pe o tavă unsă anterior cu ulei.

Gătiți burgerii sănătoși din conopidă în cuptorul preîncălzit la temperatură maximă (200-220 ºC) pentru aproximativ 7 minute. După acest timp, întoarceți și gătiți încă 5 minute, astfel încât să se rumenească pe ambele părți.

Serviți burgerii! Poftă bună!

Kaiserschmarrn sau „omletă imperială”. O rețetă simplă și rapidă din bucătăria austriacă. Pregătește-te să mănânci două porții deodată!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g              
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G             

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel