Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bucureștiul relaxării la SPA
WhatsApp
Mulți oaspeți ai piscinelor și centrelor SPA din București sunt oamenii de afaceri care fac, de obicei, vizite scurte și dese în capitala României. Numărul mare de oferte de relaxare le dă ocazia să profite de multiple experiențe revigorante, fie la hotelurile unde sunt cazați, fie la cele mai moderne centre SPA, deschise în ultimii ani în Capitală și în împrejurimi.
Centrul Therme, singurul cu apă termală din Capitală

Cel mai atractiv loc de relaxare al Capitalei este Therme București, din zona Otopeni. Pentru a facilita accesul, Therme a pus la dispoziția clienților și un autobuz gratuit, care pleacă din Piața Romană. Aici sunt trimiși turiștii chiar de către hotelurile în care sunt cazați sau de agențiile de turism, în grupuri organizate sau individual, pentru că este una dintre cele mai importante atracții, unică nu doar în România, dar și în Europa. Cu arbori tropicali și plante exotice, centrul Therme, singurul cu apă termală din Capitală, a combinat în mod ideal zonele acvatice cu cele verzi, inspirate de cele mai fabuloase regiuni ale lumii, dar relaxarea poate fi combinată, aici, și cu delicii gastronomice, în cele trei restaurante ale complexului.

 

Concept exotic, unic în Europa

 

„Este cea mai „exotică” destinație din România și cel mai mare astfel de centru de wellness și entertainment din Europa, construit ca un concept „greenfield”. Oaspeții noștri pot veni în orice zi a anului, transformând o perioadă obișnuită într-o zi de vacanță, cu distracție, socializare, răsfăț pentru corp și liniște mentală”, explică o reprezentantă a Therme București. Deosebirea față de zonele de relaxare ale hotelurilor constă în faptul că la Therme se poate face o adevărată escapadă în piscine panoramice cu ape termale limpezi, bogate în minerale antioxidante, în care turiștii se răsfață și cu băuturi revigorante.

„Therme este o experiență, nu doar un SPA... Aici poți să explorezi lumea cu toata ființa, prin inspirație, expirație și perspirație, în saunele tematice unice în peisajul turistic din România. Simți beneficiile aerosolilor cu sare de Himalaya, înconjurați de pereții ca de chihlimbar, inspiri căldura aromatelor păduri Amazoniene, te pierzi și te regăsești în languroasa atmosferă orientală specifică Alhambrei sau descoperi și înveți lucruri incitante, în spirit Hollywoodian. Sau poate vrei să te întinzi pe paturile din lemn de conifere sau de zâmbru și să te bucuri de aerul îmbogățit de ierburile aromatice de pe tărâmul european, din sauna bavareză și cea provensală”, mai spune reprezentanta Therme.

Lotus SPA este o experiență

Tot aici, experiențele duc și la băile revigorante sub o cascadă tropicală și un masaj pentru a stimula fluxul energetic al corpului, sesiuni de mișcare gentilă - yoga sau pilates. Poate fi și o escapadă mai dinamică, pe tobogane sinuoase, recreative și amuzante în același timp. Sau pe valuri uriașe, unde se pot face exerciții în ape termale, ca într-un parc de distracții cu beneficii pentru sănătate. La Therme se pot face peste 40 de activități, proceduri și terapii, incluse în trei tipuri de pachete. Aici se fac 2.400 de tratamente peelingși facemask pe săptămână, doar în saunele umede, iar pentru relaxare, sunt disponibile 70 uleiuri esențiale naturale, folosite în cadrul terapiilor Aufguss, cu beneficii extraordinare pentru sănătate. Therme București are și cel mai mare complex de saune din România, cu șase tematice uscate și patru umede.

 

De la terapii alternative și de vindecare, la coafură și manichiură SPA...

 

Pentru cei care au  nevoie mai mult de tratamente, pentru diverse afecțiuni, există și centre care îmbină relaxarea la SPA cu tratamente care se apropie de zona medicală. Lotus SPA, cu un centru în București și unul în Otopeni, are o gamă foarte variată de terapii, fiind un concept nou de boutique-SPA deschis recent. Conceptul Lotus SPA este deopotrivă pentru experiențe care încântă simțurile, aducând relaxare și echilibru, cât și pentru tratamente de vindecare. Aici se fac terapii de foarte multe tipuri, de la cele corporale și faciale clasice, până la cele alternative, inclusiv coafor, manichiură și pedichiură, toate abordate dintr-o perspectivă SPA – cu masaj capilar și masaj al mâinilor sau picioarelor. Unul dintre tratamentele unice este cel care include împachetări cu miere.

„Credem că pentru a ne simți bine, ar trebui să avem grijă și de felul în care arătăm. De aceea, am inclus în oferta noastră tratamente faciale și servicii de beauty - hair dressing și manichiură. Aceste servicii au și ele incluse în protocol elemente terapeutice menite să alunge stresul și să refacă energia fizică și mentală. La noi se pot face și terapii alternative, cu tratament energetic și tehnici holistice de vindecare. Avem, de asemenea, un parteneriat realizat în colaborare cu Cosmina Grigore, un reputat specialist în nutriție și echilibru hormonal”, explică managerul centrului.

 

Tratamente anticelulitice și alte terapii

 

Aici se pot face și tratamente anticelulitice și alte tipuri de tratamente care necesită mai multe sesiuni succesive, deci timp îndelungat pentru a obține rezultate vizibile. Specialiștii centrului spun că abia după primele trei ședințe se pot observa primele schimbări, iar tratamentul și efectele diferă de la o persoană la alta, în funcție de foarte mulți factori, de la vârstă și starea generală de sănătate, până la anumite afecțiuni ale glandelor sau afecțiuni hormonale, care stau la baza unor rezultate întârziate în tratamente.

Lotus Spa București are o abordare holistică, pornind de la misiunea stabilită: aceea de a ajuta oamenii să-și trăiască viața mai armonios și mai echilibrat. Masajele și terapiile au fost gândite cu multă atenție la detalii. Pe langa masajele clasice, oferă și terapii specializate în probelemele de postură, precum Thai și Yumeiho. La relaxare contribuie și camerele gândite sub forma unor baldachine, menite să inducă senzația de pace, calm și liniște.

Ofertele, preferate pentru cei care vizitează Bucureștiul 

„Punem accentul pe relaxare și încărcare cu energie pozitivă. Lucrăm cu traineri și consultanți de prestigiu, precum Daniela Dumitru, Consultant Internațional Budha Bar Spa. Atmosfera exotic-contemporană, completată de aromaterapie și muzica liniștitoare, creează instantaneu o incursiune spre starea de bine. Terapeuții Lotus Spa sunt oameni pasionați de ceea ce fac, având atât pregătirea, cât și vocația necesare pentru a-i face pe oaspeți să se simtă cât mai relaxați, iar produsele folosite în cadrul centrului sunt inspirate din natură, fiind alese cu grijă pentru efectele lor benefice”, mai explică managerul.  

Astfel de oferte sunt perfecte pentru cei care vizitează Capitala des și au nevoie de foarte multă relaxare, după multe ore petrecute în avion sau la volanul mașinii, la întruniri de business sau alte activități solicitante. Centrele de acest tip vin mai ales în întâmpinarea nevoilor turiștilor care nu aleg unul dintre hotelurile mari, pentru vizite de câteva zile, ci cu precădere a celor care, având activitate intensă în București sau în îmrejurimi, preferă să închirieze apartamente în regim hotelier și nu au acces la zona de SPA a unui hotel. Nu doar turiștii beneficiază de toate aceste oferte de relaxare, pentru că din ce în ce mai mulți bucureșteni le vizitează frecvent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Destination Bucharest Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel