Brioșe, umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv. Ingrediente
100 grame făină
4 oua de găină
praf de copt
12 ou de prepeliță
240 grame de lapte
100 grame de parmezan
100 grame de șuncă tăiată cuburi)
100 g rame ulei
sare și oregano proaspăt
Pentru început, ouăle de prepeliță se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece. Se fierb trei minute, după care se răcesc și se curăță de coajă.
Pregătiți aluatul de briose. Adăugați într-un castron făina cernută, praful de copt, parmezanul ras și un praf de sare. Toate ingdedientele se mieză. Adăugați apoi ouăle de găină, laptele, uleiul și amestecați cu un tel până când aveți un amestec omogen.
Ar putea să vă placă și: Clătite de post cu lapte vegetal. Răsfață-te cu un desert recomandat de nutriționiști
Adăugați șunca tăiată în cubulețe și oregano proaspăt. Toate ingredientele se amestecă bine. Cupele de briose se ung cu uleiâ. Puneți în cupe câte o lingură de aluat, așezați în centru un ou de prepeliță fiert tare și acoperițl cu o altă lingură de aluat fără a unple cupele.
Încercați si rețeta: Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun
Brioșele se coc în cuptorul fierbinte la 180C, aproximativ 20 de minute, până când și-au dublat volumul și sunt aurii și crăpate la suprafață. Lasati briosele să se răceasc și apoi le puteți servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News