Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BREXIT. Propunerile parlamentare nu au trecut de Camera Comunelor
WhatsApp
Niciuna din cele opt propuneri vizând deblocarea procesului Brexit nu a obţinut miercuri majoritatea în Parlamentul de la Londra, în încercarea aleşilor britanici de a depăşi impasul în care se află acordul negociat de premier, respins până acum de două ori de către Camera Comunelor.

Faptul că niciuna din opţiunile privind Brexitul nu a obţinut suficiente voturi din partea parlamentarilor demonstrează că acordul premierei Theresa May este cea mai bună opţiune, a declarat ministrul pentru Brexit Stephen Barclay, potrivit Reuters.

Parlamentarii din Camera Comunelor au preluat controlul asupra agendei parlamentare în această săptămână pentru a convoca sesiunea de voturi din seara zilei de miercuri, prerogativă ce revine, în mod obişnuit, executivului, notează EFE.

Rezultatul voturilor de miercuri din Camera Comunelor, conform Reuters:

I. Un instrument cu putere de lege pentru a schimba data Brexitului din Actul de Retragere din Uniunea Europeană de pe 29 martie ora 23:00 GMT, pe 22 mai ora 22:00 GMT sau, dacă nu se poate la această dată, pe 12 aprilie ora 22:00 GMT, a fost aprobat cu 441 de voturi pentru şi 105 voturi împotrivă.

II. Voturi indicative privind cele opt variante de moţiuni propuse:

1. Moţiunea ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord pe 12 aprilie, propusă de John Baron, a fost respinsă cu 160 de voturi pentru şi 400 de voturi împotrivă.

2. Moţiunea vizând un acord consolidat, pe modelul relaţiei Norvegiei cu UE, care ar include apartenenţa la piaţa unică europeană, precum şi un aranjament vamal, propusă de Nick Boles, a fost respinsă cu 188 de voturi pentru şi 283 împotrivă.

3. Moţiunea vizând rămânerea Regatului Unit ca membru al Spaţiului Economic European (SEE) şi o nouă candidatură pentru a se alătura Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (AELS), propusă de George Eustice, a fost respinsă cu 65 de voturi pentru şi 377 de voturi împotrivă.

4. Moţiunea vizând un acord care să includă, drept condiţie minimă, angajamentul de a negocia o uniune vamală largă, permanentă şi cuprinzătoare cu UE, propusă de Kenneth Clarke, a fost respinsă cu 264 de voturi pentru şi 272 împotrivă.

5. Planul liderului Partidului laburist Jeremy Corbyn în favoarea unei relaţii economice strânse cu UE, care să includă o uniune vamală cuprinzătoare şi o aliniere apropiată la Piaţa Unică, a fost respinsă cu 237 de voturi pentru şi 307 împotrivă.

6. Revocarea articolului 50, în cazul în care parlamentul nu aprobă o retragere fără acord, moţiune propusă de Joanna Cherry, a fost respinsă cu 184 de voturi pentru şi 293 de voturi împotrivă.

7. Un referendum de confirmare care să aprobe acordul privind Brexitul înaintea ratificării sale de către parlament, moţiune propusă de Margaret Beckett, a fost respinsă cu 268 de voturi pentru şi 295 împotrivă.

8. Regimuri preferenţiale contingente, un proces de gestionare a situaţiei în cazul în care nu se ajunge la un acord de retragere cu UE, moţiune susţinută de Marcus Fysh, a fost respinsă cu 139 de voturi pentru şi 422 împotrivă. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel