Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Breaking News: RUSIA a amenințat nuclear România!
WhatsApp
Exercițiile militare ruse din regiunea Kaliningrad au vizat lovituri nucleare împotriva țărilor NATO. România a fost una dintre ele.

 

Exercițiile militare ruse din regiunea Kaliningrad au vizat lovituri nucleare împotriva țărilor NATO. România a fost una dintre ele. Ne pregătim de al Treilea Război Mondial?


Declarația, una extrem de gravă și de tranșantă a fost făcută de generalul american Ben Hodges, Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa.  Într-o conferință de presă susținută la Pentagon, acesta a explicat că Rusia a amplasat în enclava din Kaliningrad tehnologie militară de ultimă generație. În cadrul exercițiilor militare efectuate de armata rusă, au fost simulate atacuri nucleare împotriva țărilor NATO, inclusiv România.


”Am văzut ce fac în cadrul acestor exerciții ... Este vorba de un atac nuclear", a spus Hodges. "Ei nu folosesc expresii sau termeni de genul o țară gri, de argint, sau roșie. Ei spun: NATO este un adversar", atunci când fac exercițiile lor."


Generalul american a mai declarat că Washingtonul privește cu multă atenție și îngrijorare această situație. Există o "cantitate semnificativă de tehnică militară de ultimă generație", în Kaliningrad, inclusiv rachete anti-navă, sisteme de apărare antiaeriene și echipamente de război electronic, a mai spus  generalul american. "În situația în care Alianța ar trebui să acționeze în țările baltice sau în zona Mării Baltice, prezența acestor echipamente militare ruse va face foarte dificilă pentru noi orice mișcare de trupe", a mai declarat acesta în cadrul conferinței de presă.


Pe 18  decembrie la Deveselu va deveni operațional scutul antirachetă desfășurat de Statele Unite în Europa. Rusia a declarat de nenumărate ori că acest lucru reprezintă o amenințare la adresa securității sale și că va acționa în consecință. La rândul său, Statele Unite și România au declarat în nenumărate rânduri că acesta este unul pur defensiv și nu este îndreptat împotriva Moscovei.

 

Vezi aici toată conferința de presă de la Pentagon

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel