Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Borza: Aviz amatorilor, Dragnea și Iohannis
WhatsApp
Remus Borza, deputat independent, a analizat discursul președintelui american Donald Trump.
Remus Borza

„Liderul de la Casa Albă a susţinut, în faţa Congresului, unul dintre cele mai lungi discursuri despre „Starea Naţiunii" rostite vreodată de un președinte american. A durat 82 de minute. Ca şi anul trecut, Donald Trump şi-a început discursul cu un apel la unitate politică. A pledat pentru colaborare între republicani și democrați în scopul îmbunătăţirii situaţiei economice şi sociale, alocând o secţiune semnificatică imigraţiei ilegale, pledând cu patos pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. I-a prezentat din nou pe imigranţi ca fiind un pericol pentru cetăţenii americani. Sunt peste 20 de milioane de imigranți intrați clandestin pe teritoriul SUA. Erodează și afectează viața de zi cu zi a americanilor de rând. Valul de imigranți ilegali înseamnă spitale și școli suprapopulate, mai puține locuri de muncă și mai prost plătite pentru americanii nativi. Nu mai vorbesc despre fenomenul infracționalității, traficul de narcotice, crime. Zidul cu Mexicul, un subiect amplu speculat politic, nu înseamnă că va rezolva toate problemele sau chiar problema migrației ilegale. Trump este hotărât să-l construiască, vorbind chiar şi de un termen, 15 februarie, pentru aprobarea construirii zidului la graniţa cu Mexicul. Majoritatea analiștilor așteptau ca, în cadrul discursului despre „Starea Națiunii", să declare și starea de urgență națională care ar fi permis alocarea directă, fără aprobarea Congresului, a celor 15,8 miliarde dolari cerute de Pentagon pentru construirea zidului. Și, totuși, nu a făcut-o, lăsând de înțeles că e posibil un compromis de ultim moment cu democrații pe acest subiect", a spus Remus Borza.

„Trump a spus că doreşte să renegocieze Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, încheiat de SUA cu Uniunea Sovietică în 1987 și pe care tocmai ce l-a denunțat. Dacă în următoarele șase luni nu se va încheia un nou acord, atunci SUA vor dezvolta un sistem de rachete net superioare celor existente în prezent. Trump acuză Rusia de încălcarea în mod repetat a termenilor acordului. Și Rusia acuză Statele Unite de încălcarea acordului, implicit prin construirea pe teritoriului României, la Deveselu, a scutului antirachetă. Trump își dorește ca și China, o altă putere militară a lumii, să fie parte a noului acord privind Forțele Nucleare Intermediare. Din punct de vedere al înzestrării, armata americană este de departe cea mai bine dotată cu arme și capabilități de ultimă generație dintre toate forțele militare ale lumii. Acest lucru este dovedit și de bugetul uriaș pe care armata americană îl are în fiecare an, peste 700 miliarde dolari, față de doar 150 miliarde dolari China și 75 miliarde dolari Rusia. Trump a preferat, la sugestia consilierilor lui de comunicare, să își radicalizeze discursul față de Kremlin tocmai pentru a-i liniști pe democrați și mai ales pe procurorul special Robert Mueller, care investighează o posibilă ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale în urma cărora Trump a devenit noul locatar al Casei Albe. În realitate, relația Trump-Putin este una foarte bună, președintele american fiind un mare admirator al președintelui rus”, a afirmat deputatul Remus Borza.

„Aviz amatorilor, Iohannis și Dragnea”

În cadrul discursului său, președintele american a trecut în revistă și realizările din domeniul economic. „America, sub Administrația Trump, a cunoscut o perioadă de dezvoltare și prosperitate, o creștere economică de peste 2,5% anual, o rată a șomajului de 3,9%, cea mai mică din ultimii 17 ani, reducerea deficitelor comerciale în relația cu China și Europa, ca rezultat al impunerii unor suprataxe vamale în relațiile comerciale cu cele două blocuri economice. Dar cele mai importante măsuri ale Administrației Trump sunt legate de reducerea fiscalității de la 35% la 21%, crearea a peste 3 milioane de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor populației clasei de mijloc. De aceea, Trump va câștiga en fanfare și cel de-al doilea mandat la Casa Albă", a mai declarat deputatul.

„În încheierea discursului, Trump a spus: „Trebuie să alegem dacă ne definim prin diferenţe sau dacă îndrăznim să le depăşim. (...) Trebuie să alegem între măreție sau blocaj, între viziune sau răzbunare, între progres sau distrugere". Aviz amatorilor, Iohannis și Dragnea", a punctat Remus Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel