Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Blinken spune că atacurile lui Putin asupra rețelei energetice a Ucrainei nu îi va diviza pe aliații Kievului
WhatsApp
Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că Vladimir Putin și-a concentrat "focul și furia" asupra populației civile din Ucraina și a avertizat că recenta strategie a Rusiei de a viza infrastructura vitală nu va reuși să divizeze susținătorii Ucrainei.

"Căldura, apa, electricitatea... acestea sunt noile ținte ale președintelui Putin. El le lovește puternic. Această brutalizare a poporului ucrainean este barbară", a declarat Blinken într-o conferință de presă la București, după un summit NATO de două zile.

Blinken l-a acuzat pe Putin că încearcă să divizeze coaliția occidentală și să o forțeze să abandoneze Ucraina prin înghețarea și înfometarea ucrainenilor și prin creșterea costurilor energiei nu în Europa, ci în întreaga lume.

"Această strategie nu a funcționat și nu va funcționa. Vom continua să îi demonstrăm că se înșeală. Asta este ceea ce am auzit tare și clar din fiecare țară aici, la București", a adăugat Blinken.

Rusia a efectuat atacuri uriașe asupra infrastructurii de transport de electricitate și de încălzire a Ucrainei aproximativ săptămânal începând din octombrie, în ceea ce Kievul și aliații săi spun că este o campanie deliberată pentru a afecta civilii și o crimă de război.

 

Statele Unite și aliații occidentali și-au concentrat atenția asupra furnizării către Ucraina de bani

 

Statele Unite și aliații occidentali și-au concentrat atenția asupra furnizării către Ucraina de bani, precum și de echipamente relevante pentru a spori rezistența energetică a Kievului. Atacurile recente ale Rusiei au lăsat milioane de oameni în întuneric și fără încălzire pe fondul unor temperaturi negative.

Marți, Statele Unite au anunțat 53 de milioane de dolari pentru a sprijini achiziționarea de echipamente pentru rețelele de energie electrică pentru Ucraina și pentru a le face să ajungă urgent în țară, după ce Ucraina a declarat că are nevoie de transformatoare și generatoare, precum și de sisteme de apărare antiaeriană.

Planificatorii militari americani lucrau pentru a se asigura că echipamentele furnizate pentru a restabili infrastructura energetică deteriorată a Ucrainei nu sunt pur și simplu distruse din nou de atacurile rusești, a declarat Blinken.

 

Blinken: Sprijinul alianței occidentale pentru Ucraina va continua

 

"Încercăm, de asemenea, să fim foarte deliberate... în încercarea de a stabili cea mai bună apărare posibilă pentru infrastructura energetică critică din Ucraina, astfel încât să nu avem un proces care se repetă", a spus el.

Blinken a declarat că principalul mesaj al summitului NATO din această săptămână a fost că sprijinul alianței occidentale pentru Ucraina va continua și că aceasta a fost "lucidă" cu privire la iarna dificilă care va urma.

"Rezultatul nostru colectiv de a sprijini Ucraina este și va continua să fie de fier. Acum, pe tot parcursul iernii și atât timp cât va fi nevoie pentru ca Ucraina să reușească", a spus el, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel