Biluțele „Mimoza” cu pește conservat, brânză și ouă se prepară foarte simplu și rapid și arată foarte elegant pe masă.
Chifteluțe în sos de morcovi: suculente, pufoase și rapid de preparat. O rețetă de vis!
- ton conservat - 185 de grame (1 conservă)
- ouă - 3 bucăți
- brânză tare - 50 de grame
- maioneză - 30 de grame
- ierburi proaspete (pentru servire) - după gust.
Pentru început, pregătiți toate ingredientele necesare. Clătiți verdeața și uscați.
Fierbeți ouăle la foc mediu timp de 15 minute după ce apa clocotește. Apoi umpleți cu apă rece și lăsați să se răcească complet. Acest lucru se poate face în avans. Curățați ouăle și separați-le albușurile de gălbenușuri.
Scurgeți lichidul din conserva de pește. Pasează peștele cu o furculiță și puneți într-un castron.
Răzuiți brânza pe răzătoarea medie și adăugați-o în bolul cu peștele.
Răzuiți albușurile pe răzătoare medie sau fină și puneți-le deasupra amestecului de brânză și pește.
Adăugați maioneza în bol și amestecați.
Dacă masa este încă uscată, adăugați încă puțină maioneză. Se pune după gust sare și piper și se amestecă din nou.
Rulați masa de pește în bile de mărimea unei nuci. Vor ieși aproximativ zece bucăți.
Răzuiți gălbenușurile rămase sau pasați cu o furculiță.
Dați fiecare bilă în gălbenușuri și puneți-le pe o farfurie.
Biluțele de gustare „Mimoza” cu conservă de pește, brânză și ouă sunt gata! Se ornează cu ierburi și se servește.
Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News