Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden susține dreptul la contracepție. Președintele avertizează că Roe vs. Wade va avea „consecințe profunde asupra sănătății femeilor”
WhatsApp
Biden a declarat că „susține cu tărie” proiectul de lege care va proteja dreptul la contracepție pe care Congresul îl va vota săptămâna aceasta. Președintele avertizează, din nou, că Roe vs. Wade va avea „consecințe profunde asupra sănătății femeilor”.
Biden susține dreptul la contracepție. Președintele avertizează că Roe vs. Wade va avea „consecințe profunde asupra sănătății femeilor”

Administrația Biden a dat publicității o declarație de susținere a legii privind dreptul la contracepție, pe care Camera va vota săptămâna aceasta în cadrul unei serii de legi pe care democrații le adoptă pentru a proteja drepturile reproductive. 

În declarație, Biden a avertizat din nou că decizia Curții Supreme de a anula cauza Roe vs. Wade va avea "consecințe de anvergură" asupra sănătății femeilor, conform Daily Mail.  

'Decizia Curții Supreme în cauza Dobbs, care a anulat cauza Roe vs. Wade și a eliminat dreptul constituțional de a alege, a avut deja implicații devastatoare pentru sănătatea femeilor și pentru sănătatea publică', a afirmat administrația într-un comunicat.  

 

Biden susține dreptul la contracepție

 

Legea privind dreptul la contracepție permite persoanelor să obțină și să utilizeze contraceptive și protejează capacitatea furnizorilor de servicii medicale de a furniza contraceptive și informații relevante pacienților. 

Scopul este de a proteja toate contraceptivele aprobate de Food and Drug Administration, inclusiv contraceptivele orale și de urgență, dispozitivele intrauterine și prezervativele. 

Unii activiști pentru drepturile reproductive se tem că statele vor interzice unele dispozitive contraceptive în urma deciziei Curții Supreme în cazul Dobbs v. Jackson Women's Health Organization.

Camera Reprezentanților lucrează la mai multe proiecte de lege în urma deciziei Curții Supreme care a anulat cauza Roe vs. Wade.

La scurt timp după decizia istorică, președintele Nancy Pelosi a anunțat că pregătește votul pentru mai multe proiecte de lege care protejează avortul și contracepția.

 

Vineri, Camera a adoptat cu 219-210 un proiect de lege care codifică dreptul la avort

 

De asemenea, Camera a adoptat 223-205 legea privind asigurarea accesului la avort, care ar consacra protecția avorturilor interstatale, trei republicani alăturându-se tuturor democraților și votând pentru. 

Toți republicanii au votat împotriva 2022 Women's Health Protection Act pentru a codifica dreptul la avort, iar toți democrații, cu excepția reprezentantului Henry Cuellar din Texas, au votat pentru Ensuring Access to Abortion Act.

Nu se așteaptă ca niciunul dintre cele două proiecte de lege să ajungă nicăieri în Senat. 

Camera a adoptat o versiune actualizată a Women's Health Protection Act după ce a adoptat prima dată măsura în februarie. Dar această actualizare a eșuat în Senat 51-49 într-un vot de procedură în luna mai. 

 

Administrația Biden a încurajat Congresul să codifice dreptul la avort în urma deciziei Curții Supreme

 

Casa Albă a salutat voturile de vineri ca fiind un 'pas important'.

'Aceste proiecte de lege vor asigura accesul femeilor la servicii esențiale de sănătate, indiferent unde locuiesc, și vor proteja dreptul fundamental de a trece granițele statului pentru a primi îngrijiri medicale', a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre. 'O majoritate a americanilor din întreaga țară le sprijină'. Ea a calificat refuzul Partidului Republican de a susține aceste proiecte de lege drept 'extrem' și 'nepotrivit'.

Niciun stat nu interzice în prezent călătoriile în afara statului pentru avorturi, deși legislatorii conservatori dintr-o mână de state conduse de GOP au lansat această idee. 

Iar unele state conduse de democrați au luat deja măsuri pentru a deveni paradisuri sigure pentru avorturi și au promis să refuze cooperarea în anchetele interstatale privind cazurile de avort. 

În total, 26 de state au legi care indică faptul că se pregătesc să interzică sau să limiteze drastic avorturile în statul lor de la anularea hotărârii Roe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel