Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden avertizează Congresul că, dacă legislatorii nu acționează în privința schimbărilor climatice, atunci o va face el însuși
WhatsApp
Biden avertizează Congresul că, dacă legislatorii nu acționează în privința schimbărilor climatice, atunci o va face el însuși în timpul unei călătorii în Massachusetts pentru a evidenția industria eoliană.

Ultimatumul va avea loc în timpul călătoriei președintelui în Massachusetts, unde va vizita centrala electrică Brayton Point - cea mai mare centrală pe cărbune din New England, care este transformată într-o fabrică ce produce cabluri pentru parcurile eoliene offshore.

'Președintele spune clar că schimbările climatice reprezintă o amenințare existențială pentru națiunea noastră și pentru lume. Și precizează, de asemenea, că din moment ce Congresul nu va acționa în această urgență, atunci o va face el', a declarat un oficial de la Casa Albă. 

În zilele următoare, el va continua să anunțe acțiunile executive pe care le-am elaborat pentru a combate această urgență', a precizat oficialul, conform Daily Mail.

 

Senatorul Joe Manchin a refuzat agenda ecologică a președintelui

 

Amenințarea lui Biden survine după ce senatorul democrat Joe Manchin din Virginia de Vest a refuzat agenda ecologică a președintelui la Capitoliu. Acesta a declarat că nu poate susține noi cheltuieli de miliarde de dolari pentru climă în cadrul unui pachet economic mai amplu.

Biden a promis că își va folosi puterile executive, dat fiind că Manchin, care reprezintă un stat cu o importantă industrie a cărbunelui, și-a exprimat clar intențiile. 

Dar președintele nu va declara miercuri o urgență națională, care ar debloca resursele federale pentru a face față problemei, în ciuda presiunilor puternice din partea membrilor partidului său în acest sens.

'Urgența climatică nu se va întâmpla mâine, dar o avem încă pe masă', a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, la briefingul de presă zilnic de marți. 'Nu am o dată încercuită în calendar'. 

 

Biden a declarat că va începe să ia măsuri executive în domeniul climei

 

Președintele va anunța în discursul său fonduri federale pentru a ajuta comunitățile devastate de căldură. Și va anunța noi inițiative pentru a susține industria eoliană offshore internă.

Săptămâna trecută, Biden a declarat că va începe să ia măsuri executive în domeniul climei, după ce discuțiile dintre Manchin și liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, au intrat în impas.

Manchin a declarat că va fi de acord doar cu un pachet economic care să sporească subvențiile pentru a ajuta la cumpărarea de asigurări de sănătate în cadrul legii Obamacare și unul care să permită Medicare să negocieze prețuri mai mici la medicamentele pe bază de rețetă.  El a invocat ca motiv preocupările legate de inflația record.

Biden a promis apoi că va acționa.  

'Îmi voi folosi toate puterile pe care le am în calitate de președinte pentru a continua să-mi îndeplinesc promisiunea de a face progrese în ceea ce privește abordarea încălzirii globale', a declarat Biden reporterilor în weekend la Jeddah, Arabia Saudită, după ce Manchin a zădărnicit negocierile din Senat. 

 

Parlamentarii democrați și grupurile de mediu i-au cerut lui Biden să declare o urgență națională

 

Parlamentarii democrați și grupurile de mediu i-au cerut lui Biden să fie mai agresiv, inclusiv să declare o urgență națională, ceea ce i-ar permite președintelui să redirecționeze resursele federale pentru a susține programele de energie regenerabilă care ar ajuta la facilitarea tranziției de la combustibilii fosili.

Președintele Donald Trump a declarat o urgență națională pentru a redirecționa miliarde de dolari pentru a începe construcția unui zid la granița sudică a rhe, după ce Congresul a refuzat să aloce fondurile. Dar democrații au criticat măsura sa și aceasta s-a confruntat cu mai multe contestații în instanță. Biden a revocat declarația lui Trump la scurt timp după ce acesta și-a preluat mandatul. 

Jean-Pierre a refuzat să ofere detalii despre deliberările interne de la Casa Albă privind utilizarea unei declarații de urgență națională.

'Încă o luăm în considerare. Nu am informații despre aspectele pozitive sau negative ale acesteia', a spus ea. 

Centrala electrică Brayton Point, unde Biden va vorbi, întruchipează tranziția SUA de la combustibilii fosili la energia regenerabilă.

A fost cândva cea mai mare centrală electrică pe bază de cărbune din New England înainte de a se închide în 2017. Acum va servi ca centru de producție pentru cabluri electrice submarine și alte echipamente esențiale pentru parcurile eoliene offshore planificate de-a lungul coastei de est. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel