Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biden a încurcat Elveția cu Suedia. După ce a realizat, președintele glumește: "Doamne, sunt foarte nerăbdător în legătură cu extinderea alianței NATO”
WhatsApp
Biden s-a surprins singur într-o gafă jenantă în timpul unei conferințe de presă de joi, spunând din greșeală că Elveția se alătură NATO - și nu Suedia. 
Biden susține dreptul la contracepție. Președintele avertizează că Roe vs. Wade va avea „consecințe profunde asupra sănătății femeilor”

Președintele își dă seama de greșeală, dar își revine rapid, glumind că este nerăbdător în legătură cu procesul de extindere a alianței. "Doamne, devin foarte nerăbdător în legătură cu extinderea" alianței, în timp ce răspunde la întrebările reporterilor pe o listă pregătită. 

Biden și-a rostit comentariile la finalul unui summit NATO la Madrid, Spania, unde marea noutate a fost că Turcia a renunțat la obiecția sa față de aderarea Suediei și Finlandei la alianță.

 

Gafă amuzantă a președintelui Joe Biden

 

El a descris procesul prin care cele două națiuni și-au depus cererea după invazia lui Vladimir Putin în Ucraina.

Mai întâi a venit un telefon de la liderul Finlandei, care a cerut să viziteze Casa Albă. 

„Am primit telefonul ... a sugerat să îl sunăm pe liderul Elveției ... ”, a spus el înainte de a-și da seama de greșeala sa.

„Elveția, Doamne, devin foarte nerăbdător în legătură cu extinderea NATO. Suedia, pardon”, conform Daily Mail.

Biden a sosit în Europa sâmbătă seara pentru summitul G7 din Germania, înainte de a zbura spre Spania.

Dar el a răspuns la puține întrebări din partea reporterilor în timpul călătoriei. Joi, el a apelat la patru reporteri ale căror nume se aflau pe o listă pregătită.

Așa cum a devenit o practică a Casei Albe, oficialii administrației au telefonat membrilor pachetului de presă care călătorea pentru a întreba ce plănuiau jurnaliștii să întrebe.  

„Ar trebui să urmez listă aici', a spus Biden în timp ce l-a chemat pe Jim Tankersley de la New York Times. 

 

Liderii NATO au precizat că rămân uniți în susținerea Ucrainei

 

Anterior, liderii reuniți la summitul NATO au precizat că rămân uniți în susținerea Ucrainei atât timp cât va fi nevoie. 

Biden și-a folosit conferința de presă pentru a spune că va trimite încă 800 de milioane de dolari în ajutor Ucrainei și a spus că agresiunea lui Putin s-a întors împotriva sa prin modul în care NATO se extinde. 

„Putin a crezut că poate rupe alianța transatlantică', a spus el.

„A încercat să ne slăbească. Se aștepta ca hotărârea noastră să se fractureze, dar a obținut exact ceea ce nu și-a dorit. A vrut finlandezizarea NATO. A obținut NATOizarea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel