Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Berlusconi, propunere pentru Italia: "Zero taxe pentru contractele de muncă ale tinerilor și o pensie de o mie de euro pentru vârstnici“
WhatsApp
"Avem un proiect precis atât pentru tineri, cât și pentru persoanele în vârstă. Pentru primii vrem să eliminăm toate taxele de pe contractele lor de muncă, iar pentru cei din urmă vrem să creștem pensiile la o mie de euro". Aceasta este propunerea lui Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei și liderul partidului politic Forza Italia.

O propunere pentru tineri și una pentru persoanele în vârstă. Silvio Berlusconi, invitatul emisiunii Mattino Cinque News, explică: "Avem un proiect precis pentru tineri și pentru persoanele în vârstă. Pentru primii vrem să eliminăm toate taxele și contribuțiile din contractele lor de muncă, pentru cei din urmă vrem să creștem toate pensiile la o mie de euro pe lună: vom trece de la 600 la 700 de euro anul viitor, de la 700 la 800 de euro în anul următor, de la 800 la 900 de euro în al treilea an, de la 900 de euro la o mie de euro pentru 13 plăți lunare în al patrulea an și apoi până la sfârșitul acestei legislaturi".

Pensiile minime la o mie de euro este o propunere pe care Forza Italia a susținut-o încă din campania electorală, dar pe care a fost nevoită să o reducă în legea bugetului din cauza lipsei de resurse. Cu toate acestea, fostul premier a dat asigurări în repetate rânduri că obiectivul rămâne la orizontul legislativului și că în cinci ani pensiile minime vor fi majorate la o mie de euro.

Berlusconi: "Zero taxe pentru contractele de muncă ale tinerilor și o pensie de o mie de euro pentru vârstnici“

 

Totodată a vorbit și despre alegerile regionale, care vor avea loc peste o săptămână în Lazio și Lombardia: "După victoria centrului-dreapta în alegerile politice, este fundamental să se impună și în Lombardia și Lazio, care sunt inima economică și politică a țării. Numai prin unirea acțiunii politice naționale cu cea a guvernelor regionale se vor putea da răspunsuri eficiente în ceea ce privește munca, infrastructura, energia, sănătatea și îngrijirea persoanelor în vârstă, care sunt prioritățile programului Forza Italia".

"Asistăm la o revenire a instanțelor populiste și anti-justiție, cu un PD care privește înapoi la un trecut ideologic și ostatic al demagogiilor grănicerești. Italienii au înțeles ce am făcut în '94, salvându-i de comunism, și știu că și astăzi sunt pe teren în interesul țării. Istoria mea politică și de afaceri vorbește pentru mine. În ciuda atacurilor judiciare neîncetate îndreptate împotriva mea, am rezistat. Și toți italienii au înțeles cine sunt și că eu continui să lucrez pentru ei. Chiar și astăzi, la vârsta mea, sunt încă pe teren", a concluzionat Berlusconi.

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel