Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Două autocare pline cu români, motiv de scandal într-un camping turistic: „Nu e uman pentru muncitori, nu e frumos pentru turiști“
WhatsApp
Sosirea a două autocare pline cu "turiști români de afaceri" provoacă tulburări în parcul de vacanță  Blauwe Meer din Lommel: "Nu e frumos pentru turiști, nu e uman pentru muncitori". Poliția a fost solicitată să intervină la fața locului. 

Două autocare cu o sută de muncitori români care au sosit joi în parcul de vacanță Blauwe Meer au provocat multă agitație printre oaspeții din campingul turistic din Lommel. Oaspeții de la Blauwe Meer sunt îngrijorați din cauza noilor rezidenți ai parcului de vacanță.

"Au venit două autobuze, complet pline. La început am crezut că sunt solicitanți de azil. Oamenii au fost lăsați aici și s-au împrăștiat în cele aproximativ 40 de rulote goale din spatele parcului. Suntem dezorientați. Administrația parcului nu a comunicat acest lucru, iar noi, ca și oaspeți anual, suntem puși în fața faptului împlinit", spune unul dintre oaspeți, citat de nieuwsblad.be

Un alt oaspete de vacanță arată unde sunt cazați românii. "Într-un colț îndepărtat, unde caravanele de închiriat sunt împreună. La intrare există, de asemenea, o clădire de reședință în care sunt cazați în mod regulat muncitorii sezonieri. Am auzit de la o sursă bună că duminică vor mai sosi încă două autobuze cu muncitori. Acestea nu sunt scene la care te aștepți într-un parc de vacanță".

Două autocare pline cu români, motiv de scandal într-un camping turistic din Belgia

 

O româncă povestește într-o germană slabă motivele pentru care se află la Lommel: "Vom lucra o perioadă la o companie de flori din Olanda. Cât timp vom sta aici? O lună, poate mai mult. Noi venim din sate diferite. Cei mai mulți sunt aici împreună cu soțul sau soția lor, sau cu un membru apropiat al familiei."

Primarul din Lommel, Bob Nijs, a confirmat că două autobuze cu muncitori români au sosit joi la Blue Lake. "Poliția a fost la fața locului vineri dimineață. Din parc am primit sesizări cu privire la posibile încălcări ale măsurilor privind combaterea coronavirului. România este o zonă verde, așa că nu este o problemă acolo. Aceste persoane nu trebuie să fie în carantină, dar trebuie să aibă un certificat. Am contactat Oostappen (n.r. administratorul parcului de recreere), unde se face referire la angajatorul acestor persoane pentru a monitoriza respectarea măsurilor corona. Bănuim că cei mai mulți dintre ei se vor duce să lucreze la Bol.com", a explicat edilul, citat de presa flamandă.

Primarul din Lommel spune că nu este mulțumit de această stare de fapt. "Blauwe Meer este situat într-o zonă de recreere și, după părerea noastră, acesta nu este locul potrivit pentru a găzdui muncitorii migranți. Am adus deja în discuție acest lucru de mai multe ori cu Oostappen, dar ei îl descriu drept turism de afaceri", spune edilul-șef. El afirmă că poliția monitorizează în continuare situația. "Nu este plăcut nici pentru turiștii cazați la Blue Lake, dar nici nu este un mod uman de a găzdui timp de săptămâni întregi muncitori care trebuie să muncească foarte mult în timpul zilei. Vom afla cu câți oameni trebuie să-și petreacă noaptea într-o caravană".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel