Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
BEC a repartizat mandatele de parlamentari: Câți senatori și deputați are fiecare partid
WhatsApp
PSD va avea în viitorul Parlament 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor, în timp ce PNL a obţinut 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor, potrivit datelor prezentate, luni, de Biroul Electoral Central.
gov.ro

Alianţa USR PLUS va avea 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) - 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor.

UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor.

„În continuare la nivelul fiecărei circumscripţii electorale se vor atribui nominal mandatele de senator şi deputat. După acordarea mandatelor de deputat organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, Biroul Electoral Central va publica rezultatul final al alegerilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu, potrivit Agerpres.

 

PSD - 1.732.289 de voturi pentru Senat, iar PNL - 1.511.227 de voturi

 

PSD a obţinut la alegerile parlamentare pentru Senat 1.732.289 de voturi, iar PNL - 1.511.227 de voturi, potrivit rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor prezentate, sâmbătă, de Biroul Electoral Central.

Alianţa USR PLUS a obţinut la alegerile parlamentare pentru Senat 936.864 de voturi, iar Alianţa pentru Unirea Românilor - 541.938 de voturi.

Totodată, Uniunea Democrată Maghiară din România a obţinut pentru Senat 348.262 de voturi.

Numărul total al voturilor valabil exprimate pentru Senat este de 5.908.364 voturi, potrivit BEC.

 

Numărul total al alegătorilor - 6.059.113

 

BEC a menţionat că numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente este de 6.059.113.

Nu în ultimul rând, reprezentantul BEC a precizat că, în zilele următoare, se va efectua procedura pentru atribuirea mandatelor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel