Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bebelușul român luat de la părinți de autoritățile din Danemarca a fost externat
WhatsApp
Bebeluşul român, luat de la părinţi de către autoritățile din Danemarca, a fost externat, dar în momentul de faţă starea de sănătate nu permite trimiterea lui în România.

Gabriela Firea, ministrul Familiei şi Tineretului, transmite miercuri că autorităţile române continuă demersurile pentru aducerea în ţară a copilului aflat în plasament în Danemarca, când starea sa de sănătate va permite acest lucru. Ea a trimis o scrisoare primarului localităţii unde s-a născut copilul.

„Continuăm demersurile pentru aducerea în ţară a copilului aflat în plasament în Danemarca, când starea sa de sănătate va permite acest lucru. Am primit răspuns din partea ministrului Afacerilor Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Astrid Krag, la scrisoarea pe care am trimis-o în urmă cu două săptămâni. Legislaţia din Danemarca permite repatrierea unor copii aflaţi în astfel de situaţii delicate, dacă sunt îndeplinite condiţiile Convenţiei de la Haga. De asemenea, Ministrul Astrid Krag ne-a transmis că deciziile concrete în acest caz pot fi luate doar de autorităţile din localitatea unde a fost semnalat incidentul”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că a trimis, miercuri, o scrisoare primarului localităţii unde s-a născut copilul şi unde locuieşte familia de tineri români.

„Am transmis, din nou, disponibilitatea autorităţilor române de a aduce în România copilul şi de a-l plasa în îngrijirea bunicilor materni. Am reiterat principiul internaţional potrivit căruia este în interesul copilului să fie crescut în familia extinsă. Nu ne dorim să îngreunăm în vreun fel activitatea autorităţilor daneze. Însă, informaţiile cu privire la situaţia copilului sunt îngrijorătoare. Măsura de plasament a fost, deja, instituită pentru un an de zile, iar băiatul se află la o familie maternală pe care părinţii nu o pot cunoaşte sau vizita. Tinerii români nu-l vor putea vedea pe băiat, indiferent de situaţia acestora, în următoarele şase luni. Autorităţile daneze ne-au transmis că M.R. a fost externat, dar starea sa de sănătate nu permite în acest moment o deplasare până în România”, conchide Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel