Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bebeluș de un an, venit cu părinții din Marea Britanie, confirmat cu OMICRON: E cel mai tânăr pacient Covid internat în România
WhatsApp
Un copil de doar un an, care a revenit recent în țară cu părinții din Marea Britanie a fost confirmat cu varianta Omicron. Asta, în timp ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat după sărbători. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.144 de noi cazuri de COVID, de două ori mai multe decât la precedentul bilanț.

Un bebeluș în vârstă de un an este cel mai tânăr pacient din România infectat cu noua variantă Omicron a coronavirusului. Copilul este internat la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

Bebelușul este internat împreună cu mama sa, iar starea sa este în acest moment stabilă.
 
Micuțul a revenit cu părinții din Marea Britanie, potrivit Realitatea PLUS.

Regatul Unit, confruntat cu o răspândire fulgerătoare a variantei Omicron, a înregistrat marţi alte 129.471 de cazuri de COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor, un nou record de la începutul pandemiei, notează AFP, scrie Agerpres. 

Record COVID-19 în Regatul Unit. Aprope 130.000 de cazuri noi



Ţara, una dintre cele mai afectate din Europa de pandemie, a înregistrat 18 noi decese în 24 de ore, pentru un total de 148.021.

Aceste cifre nu includ, totuşi, Irlanda de Nord şi Scoţia, deoarece colectarea datelor este întreruptă din cauza sărbătorilor de sfârşit de an. La rândul lor, autorităţile scoţiene au raportat marţi un bilanţ provizoriu de 9.360 de contaminări noi.

Fiecare naţiune din Regatul Unit este competentă pentru problemele sanitare.

Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia au decretat o înăsprire a restricţiilor după Crăciun, dar guvernul Boris Johnson, responsabil pentru Anglia, a decis să nu mai strângă şurubul, bazându-se în special pe studiile care arată un risc mai mic de spitalizare cu varianta Omicron în comparaţie cu Delta, dominantă până de curând. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel