Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Banca Consiliului Europei primește o majorare de capital pentru a contribui la soluționarea crizei din Ucraina
WhatsApp
Guvernele acționarilor Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei au fost de acord să majoreze capitalul acesteia, în timp ce aceasta își sporește împrumuturile pentru a ajuta membrii să facă față crizei din Ucraina, a anunțat vineri banca.
Banca Consiliului Europei primește o majorare de capital pentru a contribui la soluționarea crizei din Ucraina

Creditorul multilateral cu sediul la Paris a fost înființat în 1956 pentru a ajuta la finanțarea relocării refugiaților și a persoanelor strămutate după cel de-al Doilea Război Mondial.

Cu active de 30 de miliarde de euro (31,6 miliarde de dolari), acordă împrumuturi guvernelor membre pentru a finanța investiții sociale precum școli, spitale și locuințe publice.

Vezi și: Aurescu: Sprijinul pentru Ucraina este de fapt sprijinul pentru securitatea României și siguranţa cetăţenilor Uniunii Europene

 

Banca a acordat deja împrumuturi de 1,3 miliarde de euro pentru a ajuta țările vecine Ucrainei

 

Cu un accent deosebit pe sprijinirea celor 42 de state membre ale sale pentru a face față fluxurilor de migranți, banca a acordat deja împrumuturi de 1,3 miliarde de euro în acest an pentru a ajuta țările vecine Ucrainei să facă față afluxului de refugiați din cauza războiului.

"Aceasta reprezintă aproape o treime din volumul nostru de împrumuturi pentru 2022, ceea ce arată capacitatea băncii de a reacționa rapid la situații de urgență", a declarat guvernatorul băncii, Carlo Monticelli, într-un interviu.

Majorarea de capital a fost necesară pentru a menține creditarea pentru activitățile sale de bază în anii următori și în anticiparea unor noi proiecte în Ucraina odată ce se va finaliza procesul de aderare, în curs de finalizare.

Vezi și: Ungaria va furniza un ajutor de 187 de milioane de euro pentru Ucraina drept contribuţie a sa la viitorul pachet de sprijin al Uniunii Europene

 

Guvernele acționarilor, de acord să majoreze baza de capital a băncii cu 4,25 miliarde de euro

 

Prin urmare, guvernele acționarilor au fost de acord să majoreze baza de capital a băncii cu 4,25 miliarde de euro, inclusiv 1,2 miliarde de euro de capital proaspăt vărsat.

Membrii fondatori Franța, Germania și Italia sunt cei mai mari acționari ai băncii, care dețin împreună 51% din acțiuni, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel