Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Banca Angliei nu va ezita să majoreze dobânzile după scăderea lirei sterline
WhatsApp
Banca Angliei a declarat că "nu va ezita" să majoreze ratele dobânzilor pentru a reduce inflația, după ce lira sterlină a coborât la un minim record în raport cu dolarul american.
Banca Angliei nu va ezita să majoreze dobânzile după scăderea lirei sterline / Foto: Unsplash

Banca a declarat că "monitorizează îndeaproape evoluțiile" și că va lua o decizie privind orice acțiune în noiembrie.

Declarația sa a fost făcută după ce Trezoreria a declarat că va publica un plan de combatere a datoriilor în încercarea de a liniști investitorii.

În schimburile de pe piața valutară asiatică de marți, lira sterlină a crescut cu peste 1%, depășind 1,08 dolari.

 

Unii creditori din Marea Britanie au declarat că au oprit noile oferte de credite ipotecare

 

Halifax, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, a declarat că va retrage temporar toate produsele ipotecare care vin cu un comision din cauza volatilității pieței.

Virgin Money și Skipton Building Society au încetat, de asemenea, să mai ofere produse ipotecare clienților noi.

Experții au declarat că o creștere a costului împrumuturilor pe termen lung din cauza turbulențelor de pe piață a însemnat că, pentru creditori, costul ofertei de noi oferte de credite ipotecare este prea mare.

 

Lira sterlină a scăzut mai devreme la un minim istoric în raport cu dolarul american

 

Lira sterlină a scăzut mai devreme la un minim istoric în raport cu dolarul american, după ce cancelarul Kwasi Kwarteng a promis noi reduceri de taxe în weekend, pe lângă mini-bugetul de vineri, în care a anunțat cele mai mari reduceri de taxe din ultimii 50 de ani.

Lira sterlină a scăzut, deoarece piețele globale au reacționat la creșterea puternică a împrumuturilor guvernamentale necesare pentru a finanța reducerile.

O liră slabă face mai scumpă cumpărarea de bunuri importate și riscă să crească și mai mult costul vieții. De asemenea, importurile de produse de bază în dolari, inclusiv petrolul și gazele naturale, sunt mai scumpe.

 

Inflația din Regatul Unit, rata de creștere a prețurilor, este deja în creștere cu cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani

 

Unii economiști au prezis că Banca Angliei va convoca o ședință de urgență în zilele următoare pentru a majora ratele dobânzilor, în încercarea de a stopa această scădere, precum și de a calma creșterea prețurilor.

Însă, în schimb, Banca Angliei a declarat că "monitorizează îndeaproape evoluțiile de pe piețele financiare" și că va face o evaluare completă la următoarea ședință din 3 noiembrie, conform Reuters.

Investitorii prezic acum că ratele dobânzilor ar putea să se dubleze până în primăvara anului viitor, ajungând la 5,8%, de la 2,25% în prezent, pentru a limita inflația ridicată, care se așteaptă să fie alimentată de reducerile fiscale uriașe anunțate în mini-bugetul de vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel