3 vinete medii
2 căței de usturoi
1 lingură tahini
1 linguriță de chimen
2 lămâi
ulei de masline
Preîncălziți cuptorul la 180C.
Tăiați vinetele pe jumătate în lung.
Crestează-le într-un model încrucișat, asigurându-te că nu tăiați coaja.
Stropiți cu 2 linguri de ulei de măsline.
Aranjați-le pe o tavă de copt, cu fața în sus, apoi coaceți în cuptor timp de aproximativ 45 de minute sau până când se înmoaie.
Scoateți vinetele din cuptor, apoi lăsați-le deoparte să se răcească.
Curățați și tocați usturoiul, apoi puneți-l într-un robot de bucătărie.
Se adaugă tahini, chimen, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin și vinetele curățate de coajă.
Tăiați lămâile în jumătate și stoarceți-le folosind degetele pentru a prinde sâmburii.
Fixați capacul robotului și mixați.
Gustați și adaugați un mic vârf de sare și piper, dacă credeți că este nevoie.
Transferați într-un castron pentru a servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News