Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertismentul directorului OMS despre noul coronavirus: "nu este o opţiune"
WhatsApp
Lăsarea noului coronavirus SARS-CoV-2 să circule liber în societate, pentru ca populaţia să dobândească, aşa cum au sugerat unii, o imunitate colectivă, "nu este o opţiune", a dat asigurări luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează AFP.
tedros-adhanom

"Niciodată în istoria sănătăţii publice, imunitatea colectivă nu a fost folosită ca strategie de răspuns într-o epidemie şi cu atât mai puţin într-o pandemie", a subliniat într-o conferinţă de presă Tedros Adhanom Ghebreyesus. "Este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic", a avertizat directorul OMS. "A da frâu liber unui virus periculos, despre care nu înțelegem totul, este pur și simplu lipsit de etică. Nu este o opțiune", a insistat el. 

Noua pandemie de coronavirus a provocat pierderea a peste un milion de vieți în întreaga lume, de când biroul OMS din China a raportat debutul bolii la sfârșitul lunii decembrie."Marea majoritate a oamenilor din majoritatea țărilor sunt susceptibile de a contracta acest virus. Studiile sugerează că în majoritatea țărilor, mai puțin de 10% din populație a fost infectată", a detaliat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a explicat, de asemenea, că lumea nu știa suficient despre imunitatea de care se bucură persoanele care au contractat Covid-19, subliniind că unele persoane au fost infectate recent. "Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă un răspuns imun în primele câteva săptămâni, dar nu știm dacă acest răspuns este puternic sau de lungă durată sau dacă diferă de la persoană la persoană", a spus el. el explica. El a subliniat că conceptul de imunitate colectivă este utilizat în campaniile de vaccinare și a reamintit că pentru variolă este necesar ca 95% din populație să fie vaccinată pentru ca restul de 5% să fie protejat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel