Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AVENTURILE lui Dăncilă în SUA: Ne ÎMPRUMUTĂM cu jumătate de MILIARD de euro, dar zburăm până la Jersey City
WhatsApp
România se va împrumuta cu jumătate de miliard de euro de la Banca Mondială (BM), după întâlnirea de la New York, avută între premierul Viorica Dăncilă cu reprezentanții BM, la finalul căreia a fost semnat un Acord de împrumut care vizează creșterea accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală, se arată într-un comunicat al Guvernului României.
gov.ro

Acordul de împrumut a fost semnat între Eugen Teodorovici din partea României și în numele Băncii Mondiale de către Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, relatează Digi24. Imaginile difuzate de Guvernul României ni-l prezintă pe ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici, zâmbind în momentul semnării împrumutului de 500 de milioane de euro.

(w670) gov.ro 

„Am avut astăzi, la New York, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale, în cadrul căreia a fost semnat Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor români la servicii de asistență medicală primară și promovării serviciilor medicale preventive", precizează Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Programul ar viza, conform spuselor premierului, creșterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie și îmbunătățirea eficienței cheltuielilor din sectorul sanitar.

„Astfel, românii din zonele izolate sau mai greu accesibile vor avea acces mai facil la servicii de sănătate, la stabilirea diagnosticului în faza incipientă, la tratament corect și la o mai bună îngrijire", a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

În plus, în cadrul vizitei de lucru din SUA, prim-ministrul Viorica Dăncilă, s-a întâlnit și cu primarul oraşului Jersey City, Steven Fulop.

Discuţiile au vizat, conform Agerpres, inclusiv posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe între Bucureşti şi Jersey City.

„Anul trecut, a fost semnat un memorandum de înfrăţire între Jersey City şi Sectorul 1 Bucureşti, iar o zonă foarte importantă din oraşul american va purta numele de Piaţa România. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României", se arată în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel