Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Slăbește 20 de kilograme pe lună: avantajele și dezavantajele dietei cu orez
WhatsApp
Dieta bazată doar pe această cereală, îți permite să slăbești până la 20 kg într-o lună, dar există consecințe inevitabile și trebuie urmată sub supraveghere medicală.    
Slăbește 20 de kilograme pe lună, avantajele și dezavantajele dietei cu orez. Sursa foto: freepik.com

Orezul este un aliment de bază al multor culturi, inclusiv a celor orientale. Este o cereală care are multe caracteristici fundamentale pentru organismul nostru. La mijlocul anilor 1900, medicul german Walter Kempner a inventat o dietă pentru pacienţii diabetici, hipertensivi şi obezi bazată exclusiv pe orez, un regim foarte popular astăzi pentru cei care doresc să slăbească rapid. Dar dieta cu orez are multe contraindicații. Să vedem împreună argumentele pro și contra.

Dieta cu orez promite o slăbire de 20 kg pe luna și prevede un consum aproape exclusiv de orez, în special brun negru, basmati, roșu și sălbatic. Această dietă, de fapt, se bazează pe cele 4 caracteristici nutriționale principale ale acestei orezului și anume: 

 - prezența ridicată a fibrelor;

- aportul caloric redus (330 calorii la 100 grame de orez);

- puterea sățioasă dată de capacitatea orezului de a absorbi multă apă în timpul fierberii;

- stimularea diurezei, datorită prezenței ridicate a potasiului.

Vrei să fii în formă în această vară? Iată trei fructe pe care să le eviți pentru a pierde în greutate, potrivit unui dietetician

În plus, acest tip de dietă poate fi urmat în două moduri diferite: unul ca „terapie de șoc”, care are o durată maximă de 9 zile, și unul mai blând, care durează o lună.

În acest din urmă caz ​​prevede un aport caloric în creștere și este împărțit în două faze. Prima fază de detoxifiere, adică 15 zile axate pe detoxifierea organismului în care aportul caloric zilnic nu poate depăși 800 de calorii și în care se consumă doar orez, brânză slabă, fructe și legume.

În cea de-a doua fază, de întreținere, sunt permise și alte alimente precum leguminoasele proaspete sau uscate, pește, carnea albă și alte cereale (quinoa, mei, hrișcă), în total 1200 de calorii pe zi.

Fără îndoială, dieta cu orez permite o scădere rapidă în greutate, datorită consumului aproape exclusiv al unei cereale bogate în fibre și sărace în sodiu, care este orezul brun. Printre celelalte avantaje ce decurg din aceasta dieta se numără puterea sa de detoxifiere și stimularea diurezei.

Dieta DASH, recomandată persoanelor cu tensiune arterială

În plus, dieta cu orez este o dietă săracă în proteine ​​și calorii care duc la o scădere substanțială a masei musculare, hipotensiune arterială și deficiențe grave de vitamine, iar în plus, pierderea puternică de lichide cauzată de diureza abundentă, în prima fază de detoxifiere, pot avea repercusiuni și asupra sănătăți.

Dieta cu orez îți permite să slăbești rapid, dar este foarte drastică. Această dietă trebuie urmată doar cu aprobarea medicului.

Când vrei să slăbești într-un mod echilibrat și sănătos, iată principalele reguli de urmat: 

- adresează-te medicului  sau unui nutriționist expert pentru sfaturi înainte de a începe orice tip de dietă,

- întotdeauna variază alimentele consumate,

- bea cel puțin doi litri de apă pe zi pentru a elimina toxinele și pentru a promova buna funcționare intestinală,

Dieta mediteraneană reduce cu 24% riscul de boli cardiovasculare la femei. Ce trebuie să consumăm

- evită prăjelile. Alimentele trebuie fierte, gătite pe grătar sau la abur,

- folosește sarea cu moderație, dar o poți înlocui în întregime cu ierburi și mirodenii, care adaugă savoare nu și calorii,

- evită dulciurile. Zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitori naturali precum mierea sau zahărul brun, pentru a fi întotdeauna folosit în doze mici.

- urmează întotdeauna o activitate sportivă adecvată, care îți va permite să ajungi la o stare optimă de sănătate și să arzi caloriile în exces într-un mod sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel