Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autorităţile din Marea Britanie vor interzice unele articole din plastic de unică folosinţă
WhatsApp
Guvernul britanic a anunţat că unele produse din plastic de unică folosinţă, incluzând tacâmuri de unică folosinţă, urmează să fie interzise în Anglia.

Decizia a fost luată în urma unei ample consultări pe tema impactului asupra mediului, pe care îl provoacă ambalajele.

Fiecare persoană din Anglia foloseşte anual, în medie, 18 farfurii de plastic de unică folosinţă şi 37 de articole din sortimentul tacâmurilor de plastic, potrivit statisticilor guvernului. Doar zece procente din aceste cantităţi ajung să fie reciclate. O furculiţă de plastic, de pildă, ar putea avea nevoie de 200 de ani pentru a se descompune în pământ sau în ocean.

Autorităţile din Marea Britanie vor interzice unele articole din plastic de unică folosinţă

 

Ministrul britanic al mediului, Thérèse Coffey, a stabilit o interdicţie în privinţa utilizării unor anumite articole de plastic de unică folosinţă, legate în principal de alimentele şi băuturile ce sunt livrate la pachet. Dna Coffey a precizat că prin această măsura mediul nu va mai fi poluat cu miliarde de articole din plastic, potrivit BBC.

Tacâmurile din plastic de unică folosință au fost interzise, oficial, pe piața din România, din 2021.

Ce produse sunt interzise, în România,  pe lângă tacâmurile din plastic de unică folosință:

 

Bețișoare pentru urechi, cu excepția cazului în care intră în domeniul de aplicare al Regulamentului (UE) 2017/745 al Parlamentului European și al Consiliului privind dispozitivele medicale

Tacâmuri (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare chinezești)

Farfurii

Paie pentru băuturi, cu excepția cazului în care intră în domeniul de aplicare al Regulamentului (UE) 2017/745 al Parlamentului European și al Consiliului privind dispozitivele medicale.

Agitatoare pentru băuturi

Bețe care se atașează baloanelor sau care sprijină baloane, cu excepția baloanelor de uz industrial sau pentru alte utilizări și aplicații profesionale, care nu sunt distribuite consumatorilor, inclusiv mecanismele acestor bețe

Recipiente pentru alimente, fabricate din polistiren expandat, cum ar fi cutiile cu sau fără capac, utilizate pentru a conține produse alimentare care:

a) sunt destinate consumului imediat, fie pe loc, fie la pachet;

b) sunt de regulă consumate din recipient;

c) sunt gata de consum fără a necesita o pregătire suplimentară precum gătirea, fierberea sau încălzirea, inclusiv recipiente pentru alimente utilizate pentru meniuri de tip fast-food sau alte meniuri gata pentru consum imediat, cu excepția recipientelor pentru băuturi, a farfuriilor, a pachetelor și foliilor din material flexibil care conțin produsele alimentare

Recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, inclusiv dopurile și capacele acestora

Pahare pentru băuturi fabricate din polistiren expandat, inclusiv capacele acestora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel