Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Vești bune pentru îngrijitorii români: Costul testelor PCR, obligatorii din martie, DECONTATE: „Păstrați chitanțele!“
WhatsApp
Costurile testelor PCR efectuate de către îngrijitorii români începând cu mijlocul lunii martie, ar putea fi decontate de către autoritățile austriece, anunță Der Standard.

Costul testelor PCR pentru depistarea infecțiilor cu noul Coronavirus, efectuate obligatoriu de îngrijitorii de 24 de ore începând cu jumătatea lunii martie, va fi rambursat retroactiv. Rambursarea va fi implementată în următoarele câteva săptămâni, a informat joi "Salzburger Nachrichten", citat de Der Standard.

Birourile consiliilor de stat relevante au declarat că urmează să fie rambursate în curând, retroactiv până la jumătatea lunii martie, la cerere și la prezentarea facturii, contravaloarea testelor PCR solicitate îngrijitorilor permanenți.

Până la 85 de euro vor fi rambursați pentru un test PCR pentru îngrijitorii de 24 de ore din Germania și până la 60 de euro pentru unul luat în străinătate, a declarat Jakob Wild de la Asociația de Consiliere Personală și Îngrijire Personală a Camerei de Comerț.

„Păstrați chitanțele la aceste teste, indiferent dacă le-ați făcut în România sau Austria“, este sfatul Asociației DREPT pentru îngrijire din Austria pentru îngrijitorii români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel