Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria, prima ţară care reintroduce restricţiile COVID. Măştile FFP2 vor fi din nou obligatorii în interior
WhatsApp
Austriecii vor fi obligaţi să poarte din nou măşti de faţă FFP2 în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a declarat ministrul sănătăţii din această ţară, Johannes Rauch. 

Austria este prima ţară din UE care a reintroduce restricţii în timpul actualului val.

"Nu-mi place să fac asta", a declarat Rauch în timpul unei conferinţe de presă vineri seara, adăugând că noua regulă se va aplica începând de miercuri şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricţiile revizuite vor veni "în weekend", potrivit Mediafax.

Austria, prima ţară care reintroduce restricţiile COVID. Măştile FFP2 vor fi din nou obligatorii în interior.

 

Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ţară în ultimele două săptămâni.

G Ad:

"Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni", a declarat Ministerul federal austriac al Sănătăţii, adăugând că "situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior".

Austria ridicase restricţiile la 5 martie, făcând obligatorii măştile de faţă FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale. 

Guvernul austriac a anunţat, la începutul lunii, suspendarea legii privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, la doar o lună după intrarea acesteia în vigoare, datorită periculozităţii mai scăzute generate de varianta Omicron a noului coronavirus, informează AFP.

"Am decis să urmăm recomandarea comisiei de experţi" şi "să suspendăm" aplicarea textului de lege, a anunţat Karoline Edtsadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi chestiuni constituţionale, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Austria suspendă legea privind vaccinarea obligatorie"Nu vedem în acest moment necesitatea implementării obligativităţii de vaccinare, ţinând cont de varianta virală actuală", care provoacă simptome mai puţin severe decât varianta Delta, în trecut dominantă, a explicat ea.

"În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată", a adăugat Karoline Edtstadler, între ale cărei atribuţii se află şi respectarea Constituţiei austriece.

Johannes Rauch şi Karoline Edstadler au spus că legea privind vaccinarea obligatorie ar putea fi din nou implementată la nevoie, dacă situaţia epidemiologică se va înrăutăţi.

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria, o măsură inedită la nivelul Uniunii Europene (UE) şi care a suscitat o opoziţie puternică în rândul unei părţi a populaţiei austriece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp

TOP CELE MAI CITITE STIRI

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
27 iun, 11:00
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
DCBusiness.ro
27 iun, 10:59
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCBusiness.ro
27 iun, 10:59
DefenseRomania.ro
24 iun, 13:33
DCNews.ro
27 iun, 11:00
DCMedical.ro
25 iun, 11:46
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
Spectacola.ro
26 iun, 15:47
RadioDCNews.ro
27 iun, 10:51
RadioDCNews.ro
27 iun, 10:51
Astrosens.ro
21 iun, 12:35
Astrosens.ro
21 iun, 12:35