Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Bonus pentru reparații în 2022: Cum să primești banii înapoi când se strică aparatele electrice
WhatsApp
Nu este nevoie să renunțați la aparatele electrice stricate: în curând, Austria vă va permite să le reparați la jumătate de preț.

Bonusul de reparații: Cum să primești banii înapoi când se strică aparatele electrice în Austria.

Niciodată nu este un moment bun pentru ca frigiderul, mașina de spălat sau alt aparat să se strice, dar programul austriac de "bonus pentru reparații" aduce cel puțin o parte bună a lucrurilor, acoperind o parte din costuri, și va fi extins în curând la nivelul întregii țări.

Sistemul Reparaturbonus poate fi utilizat pentru a acoperi costurile de reparații ale dispozitivelor electrice, dar nu și costurile de întreținere periodică.

 

Bonus pentru reparații în 2022, în Austria

 

În prezent, această schemă este oferită în câteva regiuni din Austria, dar nu în toate. 

Cu toate acestea, ea va fi extinsă ca sistem național, care va fi lansat în martie 2022, urmând să fie rambursată jumătate din costul reparațiilor până la un total de 200 EURO. Aceasta va acoperi obiecte de uz casnic mari, cum ar fi frigidere, mașini de spălat, uscătoare de rufe și mașini de cafea, dar și lucruri precum calculatoare, telefoane mobile, jucării electronice și unelte de grădină.

Această măsură face parte din așa-numita reformă fiscală "eco-socială" a Austriei, iar sistemul va fi în vigoare în toată Austria cel puțin până în 2026.

Ideea este că veți putea depune o cerere înainte de a vă repara aparatul și veți primi un cod pe care îl veți putea arăta firmei. Acest lucru înseamnă că va trebui să plătiți doar jumătate din costul total în avans, iar întreprinderea va folosi codul pentru a solicita restul banilor de la guvern, care a alocat 130 de milioane de euro pentru a acoperi costurile programului.

 

Cum să primești banii înapoi când se strică aparatele electrice

 


Dacă ați plătit recent pentru o reparație, este posibil să mai puteți solicita o rambursare, în funcție de locul în care vă aflați în țară.

În prezent, sistemele de bonus pentru reparații sunt active în Salzburg, Carintia, Viena și orașul Graz. Acestea au fost oferite anterior și în restul regiunii Styria, precum și în Austria Superioară și Austria Inferioară, dar aceste regiuni au încetat acum acordarea bonusurilor.

Toate aceste sisteme permit consumatorilor să primească 50 % din costurile reparațiilor până la un maxim de 100 de euro, deși, în general, trebuie să plătiți întreaga sumă în avans și să solicitați rambursarea. Trebuie să prezentați factura și chitanța, ceea ce se poate face online și mai sunt câteva criterii de care trebuie să țineți cont.

De obicei, reparația trebuie să fi fost efectuată de către o companie care figurează în "ghidul de reparații" austriac sau în echivalentul regional și trebuie să depuneți cererea în termen de trei luni de la reparație.

În regiunile în care nu este disponibil, dacă nu puteți aștepta prima de reparații la nivel național, merită să verificați dacă există un Repair Cafe în zona dumneavoastră. Acestea sunt întâlniri conduse de voluntari, care sunt adesea eligibile pentru finanțare regională, unde puteți obține ajutor pentru a vă repara singur dispozitivul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel