Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Alocații pentru copii români, tăiate. Ce pot face românii pentru a primi mai mulți bani
WhatsApp
Românii care muncesc în Austria și sunt afectați de tăierea alocațiilor pentru copii, pot cere ajutorul Centrului SOLVIT România.

Românii care lucrează în Austria şi care se consideră discriminaţi pentru că le-au fost reduse alocaţiile pentru copii în urma schimbărilor legislative adoptate de Parlamentul Austriei pot cere sprijinul Centrului SOLVIT România, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul pentru Afaceri Europene.

"Prin intermediul activităţii desfăşurate de SOLVIT România, serviciu pe care l-am relansat cu succes anul trecut, ne dorim să arătăm că cetăţenii români sunt protejaţi şi că reacţionăm atunci când există orice semnal că ei ar putea fi trataţi incorect. În ultimul an, cazurile SOLVIT România au fost soluţionate în proporţie de 99%, patru cazuri din cinci fiind soluţionate mai rapid faţă de termenul maximal de zece săptămâni prevăzut la nivel european", a declarat, conform comunicatului de presă, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Cetăţenii se pot adresa Centrului SOLVIT România prin completarea formularului online disponibil la adresa http://ec.europa.eu/solvit/index_ro.htm, prin intermediul adresei de e-mail [email protected] sau la numerele SOLVIT apelabile din străinătate - 0374300270 sau din România - 0800672507.

Centrul SOLVIT România, aflat în coordonarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, are rolul de a soluţiona, cu celeritate, probleme cauzate de încălcarea dreptului Uniunii Europene.

În cazul în care identifică o încălcare a dreptului Uniunii Europene, Centrul SOLVIT România va contacta Centrul SOLVIT Austria, acesta din urmă fiind responsabil să contacteze autoritatea naţională competentă pentru a identifica o soluţie pentru problema semnalată.

Parlamentul Austriei a adoptat, în data de 24 octombrie, legea privind indexarea alocaţiilor pentru copiii din străinătate ai cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene care lucrează pe teritoriul statului austriac. Această măsură afectează cetăţenii mai multor state, inclusiv România, ducând la o reducere a sumelor plătite, prin ajustarea la nivelul de trai din ţările Uniunii Europene unde trăiesc aceşti copii.

Conform Ministerului pentru Afaceri Europene, peste 14.000 de copii români ar fi afectaţi de această măsură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel