De fapt, știați că există aparate electrocasnice care continuă să funcționeze chiar și atunci când par a fi oprite? Află care sunt acestea.
În ultimii ani, creșterea prețurilor și a taxelor a pus o presiune asupra portofelelor multor familii. Dacă facem o comparație între primul trimestru al anului 2022 și cel al anului precedent, putem observa o creștere semnificativă a prețului energiei electrice și gazelor naturale. Creșteri care nu au cruțat nici măcar bunurile de larg consum.
Prin urmare, buzunarele și conturile românilor sunt mai goale. Pentru a evita să ajungem la sfârșitul lunii fără bani este necesar să strângem cureaua și să eliminăm ceea ce este de prisos.
Pentru a economisi bani, folosește cu înțelepciune aparatele de uz casnic. De exemplu, evită să ții frigiderul deschis pentru o perioadă lungă de timp sau să folosești mașina de spălat și mașina de spălat vase doar cu încărcătura completă. Un obicei bun este, de asemenea, să nu lași niciodată luminile aprinse în încăperile goale și să eviți să ții robinetul deschis pentru o perioadă lungă de timp.
De asemenea, reține că apa din dezumidificator este perfect reciclabilă. O poți folosi pentru a uda plantele, pentru a spăla podeaua sau geamurile. Pe scurt, cu puțină gândire ai putea economisi bani.
Chiar și lăsarea electrocasnicelor în standby ar putea contribui la creșterea facturii. Majoritatea dispozitivelor electronice consumă energie chiar și atunci când par a fi oprite.
Lumina roșie de pe televizorul care nu funcționează este un exemplu în acest sens. La fel și cea a mașinii de spălat vase și a mașinii de spălat. Sa nu uitam de calculator, imprimantă, cafetiera sau simplul încărcător conectat la priza. Așadar, atenție, aceste aparate consumă energie chiar și atunci când nu sunt folosite. Această cheltuială cu energie ar putea crește facturile cu până la 25%.
Desigur, deconectarea tuturor ștecherelor de la aparatele electrocasnice ar putea fi incomodă. Dar există o soluție: folosește priza multiplă. Acest instrument, care costă foarte puțin, îți permite să conectezi toate dispozitivele și să le oprești cu ușurință prin oprirea comutatorului.
Lăsarea aparatelor electrocasnice în stand-by este, de asemenea, periculoasă, deoarece acestea ar putea fi deteriorate în cazul unei pene de curent sau al unei furtuni.
Un ultim mic sfat anti-risipă. Pentru a evita ca factura să fie prea mare, înlocuiește vechile becuri cu LED-uri care garantează aceeași intensitate a luminii, dar economisesc energia electrică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News