Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asta e cea mai bună marinată pentru carne la grătar. Vei face senzație la grătarul de 1 mai
WhatsApp
Carnea preparată la grătar este întotdeauna bună, însă ce face cu adevărat deosebită o asemenea masă ar fi dacă ai marina carnea înainte. Descoperă în articolul nostru cea mai bună marinată pentru carne la grătar. Această variantă este mai ales pentru carne de porc, fie că vorbim de ceafă, cotlet, pulpă sau chiar coaste.  
Cum să faci marinată pentru carne la grătar

Baiț sau marinată pentru carne de porc la grătar. Acesta este secretul celor mai experimentați bucătari, fie amatori sau profesioniști. Dacă vrei să faci senzație la grătarul de 1 mai, salvează această rețetă și prepară marinata cu cel puțin 16 ore înainte de a pune carnea pe grătar. Această marinată merge și pentru carnea preparată la cuptor și o transformă complet.

Cum să faci cea mai bună marinată pentru carnea la grătar

 

Ingrediente: 

- ulei de măsline

- vin

- miere

- mustar franțuzesc

- rozmarin

- cimbru

- coaja de la o jumătate de lămâie

- boia afumată sau dulce

- zeama de la o portocală

- sare și piper

- o ceapă

Se amestecă sarea și piperul, apoi adăugăm boiaua afumată sau dulce (dacă faceți la grătar cu lemne, puneți dulce), rozmarinul și cimbrul. După ce amestecăm bine produsele uscate, radem puțină coajă de lâmâie și punem ingredientele lichide. Întâi pune muștarul dijon sau muștarul franțuzesc cum mai e cunoscut. Puneți 3-4 lingurițe, în funcție de cantitatea de carne. 

Punem zeama de portocală, puțină miere (o jumătate de linguriță), uleiul de măsline (4-5 lingurițe) și vinul. Se poate folosi vin roșu sau alb.  

Se amestecă bine, bine și se dă de-o parte.

Vezi și: Biscuiți cu gem, rețeta ușoară. Vor dispărea de pe masă în câteva secunde

Tăiem ceapa rondele și o așezăm pe fundul recipientului de marinare, care NU trebuie să fie de metal. 

Luăm carnea și o uscăm bine, bine, după care o așezăm peste ceapă. 

Turnăm marinata peste carne și vom masa bine carnea. Este foarte important să masați carnea cu marinată. 

Această marinată merge minune cu orice carne de porc: ceafă, cotlet, coaste, pulpă, mușchiuleț, etc.

Pentru cotlet sau pulpă de porc este bine să lăsați la marinat 48 de ore.  

În rețetă nu am pus cantități, pentru că depinde foarte mult de cantitatea de carne care urmează să fie preparată.

Poftă bună!

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel