Trebuie să știți că, în prezent, există aproximativ 70 de soiuri de Arepas, toate cu diferite metode de gătit, ingrediente, ustensile și diverse umpluturi. Cu această ocazie, vă arătăm o Arepas de porumb columbian cu adevărat delicioasă, cu aroma sa intensă de porumb.
La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți Arepas din porumb pas cu pas. Haideți să gătim!
- 300 de grame de boabe de porumb dulce fierte (2 cești)
- 100 mililitri de lapte (1/2 cană)
- 150 de grame de mălai (1 cană)
- 25 de grame de panela rasă (1/4 cană) / zahăr
- 1 praf de sare
- 2 linguri de unt.
Vă întrebați cum să faceți arepas de porumb columbiene sau venezuelene? Ei bine, pentru a face rețeta de arepas, puneți mai întâi boabele de porumb fierte în paharul blenderului împreună cu laptele și amestecați până obțineți un piure.
Într-un castron puneți mălaiul, zahărul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură.
Sfat: în acest moment, puteți adăuga brânză rasă pentru a îmbogăți și mai mult aluatul.
Adăugați porumbul și terciul de lapte în făină, amestecați bine cu lingura.
Luați o porție mică cu mâinile pentru a forma arepas.
Truc: aluatul va fi ceva mai moale decât plastilina.
Încinge o tigaie și topește untul în ea. Când este deja topit, adaugă arepasele pe care le-ai format cu mâinile. Apoi, lăsăm arepas să se rumenească pe o parte și apoi le întoarcem astfel încât să se rumenească pe cealaltă parte. Va dura aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Servește arepas imediat, când sunt fierbinți. Veți vedea cât de delicioase sunt și câte combinații sunt admise să însoțească aceste arepas! Îndrăznește să le prepari acasă!
Înghețată cu gălbenuș prăjit. Rețeta cea mai delicioasă, perfectă pentru zilele caniculare
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News