Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproape 1.000 de zboruri anulate de Lufthansa din cauza grevelor: Operațiunile de zbor din Frankfurt și München, aproape complet suspendate
WhatsApp
Din cauza grevelor, Lufthansa anulează miercuri aproape 1.000 de zboruri. Operațiunile de zbor la hub-urile germane Frankfurt și Munchen vor fi aproape complet suspendate.

Lufthansa este aproape de a suspenda miercuri zborurile în Munchen și Frankfurt din cauza grevei de avertisment a personalului de la sol.

"Lufthansa este nevoită să anuleze aproape întregul program de zboruri la hub-urile din Frankfurt și Munchen pentru ziua de miercuri", a anunțat marți compania aeriană. Greva de avertisment anunțată de sindicatul Verdi în conflictul colectiv de muncă are repercusiuni masive în plin sezon de călătorie.

Pe aeroportul din Frankfurt, Lufthansa anulează în total 678 de zboruri, dintre care 32 deja de marți. La hub-ul din Munchen, un total de 345 de zboruri au fost anulate în ambele zile.

"Escaladarea timpurie, după doar două zile de negocieri într-o rundă de negocieri colective care a fost până acum constructivă, provoacă daune enorme", a explicat Michael Niggemann, directorul de resurse umane al Lufthansa, citat de Kurier.at..

Anulări și întârzieri ale zborurilor individuale erau încă posibile joi și vineri. Verdi a justificat greva de avertisment prin oferta insuficientă a angajatorului.

Companiile aeriene au fost acuzate că primesc mai multe rezervări decât pot gestiona

 

După ce a eliminat mii de locuri de muncă în timpul pandemiei, industria turismului s-a străduit să recruteze, să formeze și să verifice de securitate noul personal suficient de repede pentru a ține pasul cu cererea reînviată.

Companiile aeriene au fost acuzate că primesc mai multe rezervări decât pot gestiona, în timp ce aeroporturile au fost, de asemenea, criticate pentru că nu sunt capabile să asigure mai multe zboruri.

Între timp, liderii industriei aviatice au susținut că guvernul ar fi putut face mai mult pentru a sprijini sectorul în timpul pandemiei.

De asemenea, industria a fost amenințată de greve, mulți angajați cerând majorări salariale pentru a face față creșterii costului vieții.

Ryanair s-a confruntat cu sindicatele după ce a redus salariile în timpul pandemiei, dar a declarat că a ajuns la un acord cu mai mult de 80% dintre piloți și aproximativ 70% din personalul de cabină.

"Sperăm să încheiem acorduri cu diferența mică rămasă în viitorul apropiat", a precizat grupul.

Ryanair a suferit cele mai puține întreruperi și anulări dintre marii transportatori europeni

 

Sorahan a declarat pentru BBC că orice grevă care a avut loc a avut un "impact minim" asupra serviciilor.

În ciuda faptului că se confruntă în prezent cu conflicte de muncă în Franța, Belgia și Spania din cauza salariilor și condițiilor de muncă, Ryanair a suferit cele mai puține întreruperi și anulări dintre marii transportatori europeni în ultimele luni.

În primele șase luni ale anului 2022, Ryanair a anulat 0,3% din zboruri, față de totalul de 3,5% al British Airways și de 2,8% al Easyjet, potrivit companiei de consultanță în domeniul transportului aerian OAG.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a declarat anterior pentru BBC că "bilanțul puternic" al companiei care a intrat în pandemie i-a permis să păstreze personalul, deși cu salarii reduse, și să mențină instruirea în perioada de vârf a Covidului, astfel încât să poată accelera operațiunile atunci când restricțiile au fost ridicate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel