Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aplicațiile "salvatoare" pentru șoferii din Italia: "La Roma, motorină la 1,2 euro". Ghidul economiilor pentru mașina ta
WhatsApp
De la "Prezzi benzina" (prețurile benzinei) până la "iCarburante" (prețurile carburanților), aplicații care oferă informații în direct despre costul combustibilului la fiecare benzinărie din Italia.

Prețul carburanților a atins cote fără precedent și în Italia. Costul benzinei era deja în creștere de luni de zile, dar războiul din Ucraina l-a adus la niște prețuri extrem de ridicate. Grevele, protestele și preocupările guvernamentale nu sunt suficiente pentru a opri creșterea, care amenință să continue nestingherită.

Dar există totuși o modalitate de a economisi bani. Cum? Pe lângă sfaturi despre cum să conduceți și să vă administrați mașina, există aplicații care vă arată cele mai ieftine benzinării și cum să ajungeți la ele. 

 

Aplicațiile cu prețurile carburanților - cele mai descărcate din momentul de față din Italia

 

Cea mai descărcată aplicație se numește "Prezzi Benzina" (Prețuri benzină) și poate fi instalată atât pe sistemele iOs, cât și pe Android. Ușor de utilizat, după ce ați setat locația și tipul de combustibil, vă oferă o listă (actualizată în timp real) cu stațiile de benzină, de la cea mai ieftină la cea mai scumpă.

Astăzi, 11 martie, la Roma, benzinăria Eni din Via Molfetta are benzina la 1,879 euro/litru. Și puteți găsi chiar și două benzinării - aparținând tot companiei Eni - unde motorina costă 1,2 euro pe litru. Unul se află pe Viale Jonio, iar celălalt pe Via Tor San Giovanni. În Milano, stația Esso din Via Novara avea ieri motorina la prețul de 1.279 de euro, în timp ce cea mai ieftină benzină costa 2.004 euro și se afla în Via Lorenteggio. 

 

Aplicațiile de economisire a combustibilului au acaparat Italia

 

A doua aplicație în ordinea descărcării se numește "iCarburante". După ce ați descărcat-o și v-ați conectat, trebuie să permiteți ca locația dumneavoastră să fie urmărită (o practică care trebuie făcută cu toate aplicațiile). Utilizarea este foarte intuitivă, dar este necesară o plată unică de 1,99 pentru a utiliza toate serviciile.

Urmează "Benzina", care solicită înregistrarea - dar nu este obligatorie - pentru a accesa serviciul. Puteți alege tipul de combustibil pe care îl preferați și intervalul de kilometri pe care vreți să fie raportată benzinăriile. De asemenea, se remarcă "Gaspal", "Save on prices" și "il Pieno", anunță Il Messaggero.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel