Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aplicație de monitorizare a cazurilor de coronavirus din România. Aveţi nevoie doar de un telefon mobil
WhatsApp
Într-un an, o aplicație de monitorizare în timp real a bolnavilor de coronavirus și a contacților acestora va fi gata în România. Platforma a fost gândită de medicii de la Spitalul Militar

Aceasta va putea chiar să îi avertizeze pe utilizatori dacă în apropierea lor este o persoană bolnavă și chiar dacă au intrat în contact cu cineva confirmat ulterior. Aplicația va avea inclusiv o hartă cu focarele Covid din țară și îi poate ajuta pe medici să facă mai repede anchetele epidemiologice.

Aplicația Coronavirus COVID-19 România va putea fi folosită de orice persoană care are un telefon mobil. Utilizatorii vor primi un ID anonim și în momentul în care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să menționeze acest lucru. Astfel, cei care au intrat în contact să știe că ar putea fi infectați, potrivit Digi24.

„Vom putea cartografia zonele de focar”

 

Reprezentanții Spitalului Militar, cei care au proiectat aplicația, spun că au gândit-o să fie utilă pentru toți românii, dar și pentru medici. „Medicii vor fi ajutați, gândiți-vă la medicii din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică care sunt încărcați cu acele anchete epidemiologice, care sunt extrem de costisitoare. Cu această aplicație vor observa cam toate persoanele cu care au intrat în contact diagnosticată pozitiv. Vom putea cartografia zonele de focar, zonele de risc”, spune Silviu Stanciu, manager de proiect. Aplicația va fi gata în aproximativ un an și va costa 500.000 de lei.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel