Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Româncă, decapitată în Spania. Apelul Ambasadei României din Spania
WhatsApp
După cazul româncei decapitate și aruncată la gunoi, Ambasada României din Spania reacționează, prin intermediul Facebook, și face astăzi un apel către toți românii ce locuiesc în această țară, reamintindu-le să anunțe orice act de violență domestică, pentru a preveni astfel de cazuri.

"Cu nespusă tristețe am aflat ieri că încă o româncă a fost ucisă în Spania de partenerul ei, de această dată în Moraira (Alicante). Este a unsprezecea victimă a violenței de gen din Spania în acest an, alăturându-se astfel teribilei statistici conform căreia cca. 1.000 de persoane au murit în urma violenței de gen în Spania în ultimii 15 ani.

Reamintim pe această cale că persoanele care locuiesc în Spania și se confruntă cu riscul de violență domestică pot suna la 016 la orice oră din zi. La acest număr pot primi asistență și în limba română, ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España. Apelurile la 016 nu vor apărea pe factură sau pe desfășurătorul convorbirilor și pot fi șterse din memoria telefonului.

Copiii victime ale violenței în familie pot suna la 900 20 20 10.

Oricine este martor al unei agresiuni trebuie să sune imediat la 112", este mesajul Ambasadei României în Spania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel