Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aparat performant pentru secția COVID unde sunt internate femeile însărcinate din Constanța și Tulcea
WhatsApp
Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia a fost dotată în regim de urgență cu un incubator performant. Unitatea este linie de urgență pentru gravidele infectate cu COVID-19 din județele Constanța și Tulcea, iar aparatul a fost cumpărat de asociația Salvați Copiii.
Fetiță din Moldova moartă la naștere: patru cadre medicale acuzate de omor prin imprudență. Mama: "Am cerut ajutor, nu a venit nimeni”

Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia, care a devenit linie de urgență pentru gravidele COVID-19 pozitive, a fost dotată cu un incubator Giraffe, în valoare de 103.517 de lei, au anunțat reprezentanții Salvați Copiii. Asociația a cumpărat aparatul cu ajutorul unor donații.

Unitatea medicală din Medgidia are nevoie de aparatură medicală performantă, întrucât aici sunt tratate femeile însărcinate diagnosticate cu COVID-19 din județele Constanța și Tulcea.

Aparat performant pentru secția COVID

 

„Maternitatea din Medgidia este din 20 septembrie Maternitate COVID. În contextul actual al pandemiei de coronavirus, se întâmplă ca o pacientă însărcinată să afle chiar înainte de naștere că este COVID-19 pozitivă și multe dintre lucrurile plănuite nu se vor mai întâmpla așa cum se aștepta. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea”, a spus Magdalena Oprea, șeful Secției Neonatologie de la Maternitatea Spitalului Municipal Medgidia.

Potrivit reprezentanților Salvați Copiii, incubatorul, în valoare de peste 20.000 euro, asigură un microclimat neonatal optim pentru nou-născuții prematuri. Dispune de performanță termică excepțională, design inovator, precum și de capacitatea de a controla căldura, umiditatea, oxigenul, lumina și zgomotul. Acesta dispune, de asemenea, de o unitate centralizată de afișare și comandă, ce oferă acces din fiecare latură a patului.

Situația la Constanța este una dramatică, după incendiul de la Spitalul de Boli infecțioase. Șapte oameni au murit în incendiul de la Constanța. Alți 5 pacienți au decedat ulterior.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța, din 1 octombrie, au ucis şapte persoane. În zilele următoare, alţi cinci pacienţi care au fost transferaţi la alte unităţi medicale au încetat din viaţă. Este vorba de patru bărbați cu vârste cuprinse între 44-75 de ani și de femeia care a decedat azi-dimineață.  

Al doilea pacient decedat, care fusese salvat din incendiul de vineri, era un bărbat de 40 de ani. El nu avea comorbidități, însă avea o formă gravă de coronavirus, iar plămânii erau afectați aproape în totalitate. Pacientul fusese internat în secția ATI a Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, de unde s-a salvat sărind pe geam, la momentul incendiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel