Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anunțul care a scandalizat Italia: „Se caută recepționer, trimiteți poză în costum de baie"
WhatsApp
"Se caută recepționer, trimiteți poză în costum de baie": Anunțul declanșează o controversă în întreaga Italie. Compania a primit o amendă usturătoare.
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Căutarea a apărut pe unele site-uri specializate. Contractul și salariul au fost eclipsate de cerere. În fața criticilor, anunțul a fost retras și, ulterior, modificat, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a evita sosirea inspectorilor de muncă.

„Cunoștințe bune de limba engleză, vârsta maximă de 30 de ani, dispoziție... o fotografie în costum de baie“. Aceasta este solicitarea - "singulară", ca să nu spunem altfel - făcută de o companie din Napoli. Anunțul, care vizează selecția unui recepționer, a apărut pe diverse site-uri. După cum a relatat NapoliToday, remunerația, programul de lucru și cadrul contractual (24 de ore pe săptămână pentru 500 de euro pe lună) au trecut în plan secund în fața acestei fraze: "Vi se va cere să trimiteți fotografii de corp întreg în costum de baie sau similar“. Controversa a fost imediată, atât de mare încât oferta, pe unele site-uri, a fost apoi corectată prin omiterea cererii de fotografii în costum de baie.

 

Anunțul care a scandalizat Italia: „Se caută recepționer, trimiteți poză în costum de baie"

 

Compania, care are sediul în cartierul de afaceri din Napoli, a declarat presei italiene că cererea pentru o fotografie în costum de baie a fost „nepotrivită” și rezultatul unei „simple distrageri a atenției” a „muncitorului neexperimentat” care a realizat anunțul și care nu știa politica privind egalitatea de gen a companiei.

Cu toate acestea, pasul înapoi nu a fost suficient pentru a evita consecințe mai grave pentru companie. Se pare că ministrul Muncii și Politicilor Sociale, Andrea Orlando, i-a cerut directorului Inspecției Naționale a Muncii, Bruno Giordano, să trimită inspectori pentru a efectua verificările necesare.

"Marți, 25 ianuarie, o societate din Napoli a publicat pe internet un anunț de recrutare destinat exclusiv candidaților de sex feminin, care conținea o cerere de frumusețe și trimiterea unei fotografii în mărime naturală în costum de baie sau similar.

 

Amendă 25.000 de euro pentru companie

 

Joi 27, în urma unei sesizări a ministrului Andrea Orlando, directorul Inspectoratului Național al Muncii, Bruno Giordano, a activat imediat biroul din Napoli, care a intervenit imediat pentru a elimina anunțul de pe internet.

Inspectorii de muncă au impus sancțiunea administrativă prevăzută pentru încălcarea interdicției de discriminare în ceea ce privește accesul la un loc de muncă (articolul 27 din Decretul legislativ 198 din 2006 - Codul egalității de șanse). Administratorul companiei - conchide Inl - a recunoscut eroarea și a remodelat textul anunțului, în conformitate cu legislația în vigoare privind egalitatea de șanse", au transmis inspectorii de muncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel