Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anthony Fauci, semnal de alarmă cu privire la Omicron. "Mulţi copii vor ajunge inevitabil la spital"
WhatsApp
Medicul Anthony Fauci a declarat că este "inevitabil" ca mulţi copii să ajungă la spital pe măsură ce răspândirea variantei Omicron a coronavirusului creşte numărul de cazuri, scrie Agerpres, citând EFE.    

"Se pare că Omicron provoacă o formă mai puţin gravă a bolii, însă volumul crescut al infecţiilor ca urmare a înaltei sale contagiozităţii înseamnă că tot mai mulţi copii vor fi infectaţi", a declarat Fauci, la conferinţa de presă a echipei guvernamentale însărcinate cu răspunsul la pandemie.

Anthony Fauci a subliniat că este posibil ca cei mici, care suferă de alte boli, să ajungă la spital. "Este un lucru inevitabil", a adăugat acesta.

Astfel, expertul a precizat că cel mai bun mod de a preveni infectarea copiilor care nu sunt vaccinaţi din cauza vârstei este ca cei din jurul lor să fie vaccinați anti-COVID-19.

"Când sunt afară şi dacă sunt suficient de mari pentru a tolera masca, protejaţi-i cu o mască sanitară, mai ales în locurile foarte aglomerate", a recomandat expertul.

Declarația vine în contextul în care în SUA, autorităţile au dat undă verde vaccinării copiilor din categoria de vârstă 5 - 17 ani, scrie Agerpres.

Fauci, despre pericolul unei creşteri a numărului de spitalizări

 

În plus, medicul Anthony Fauci a avertizat și asupra pericolului unei creşteri a numărului de spitalizări din cauza Omicron.

El a precizat că există încă pericolul unei creşteri bruşte a numărului de spitalizări din cauza transmisibilităţii foarte ridicate a variantei Omicron a coronavirusului, chiar dacă datele de până acum sugerează o severitate mai redusă a acesteia, informează Reuters, scrie Agerpres. 

'Singura dificultate este că, dacă ai atât de multe cazuri, chiar dacă rata de spitalizare este mai scăzută cu Omicron decât este cu Delta, există totuşi pericolul să ai o creştere a spitalizărilor ce ar putea pune presiune pe sistemul medical', a spus Fauci duminică, într-un interviu la CNN.

'Cu siguranţă vor fi mult mai multe cazuri, pentru că aceasta este o variantă mult mai transmisibilă decât Delta', a adăugat Fauci.

Totuşi, 'se pare că, în fapt, (Omicron) ar putea fi mai puţin severă, cel puţin din datele pe care le-am strâns din Africa de Sud, din Marea Britanie şi chiar din unele date preliminare de aici, din Statele Unite', a menționat acesta.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel