Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Patru românce și-au făcut „cadou“ parfumuri de mii de lire, într-o singură zi: „Erau pentru Ziua Îndrăgostiților“
WhatsApp
Patru românce din Birmingham au fost judecate pentru mai multe furturi din diferite centre comerciale din toată Marea Britanie. Femeile erau atrase ca un magnet de parfumurile scumpe.  
Foto ILUSTRATIV

Geanina Stan, în vârstă de 22 de ani, și Daniela Stoian, în vârstă de 20 de ani, Angelica Marin, în vârstă de 18 ani, și Samirateanca Bucurestean, în vârstă de 24 de ani au fost condamnate pentru furt, potrivit Daily Mail.

Femeile au recunoscut în fața instanței că au furat parfumuri de peste 6.000 de lire sterline într-o perioadă de patru luni la nivel național. Judecătorul a concluzionat că este clar că „există alții care le controlează”, așa că femeile au primit pedepse cu suspendare.

Două dintre tinere au susținut chiar că furtul de parfumuri în valoare de peste 4.000  de lire sterline, în John Lewis, pe 14 februarie, erau de fapt „cadouri de Ziua Îndrăgostiților pentru iubiți“. „Am văzut parfumul. Mi-a plăcut. Am luat obiectele drept cadouri pentru prietenii mei de Ziua Îndrăgostiților”, a spus românca de 22 de ani. „Nu știam că furtul este o infracțiune”, a afirmat în fața judecătorului femeia de 24 de ani.

„Există o organizație care le controlează“

 

Cele patru femei au fost prinse furând parfumuri în valoare de 6.101 lire sterline în Bristol, Northampton, Telford și Worcester, în diferite ocazii, pe parcursul a patru luni. Procurorul a declarat două dintre ele au fost prinse „scoțând articolele din dulapul de parfumuri și plasându-le în genți” într-o sucursală Boots din Northampton pe 12 ianuarie a acestui an.

Judecătorul Sarah Buckingham, care a prezidat procesul, a ajuns la concluzia că femeile lucrează sub ordinele șefilor crimei organizate. „Acest caz se referă la un grup de femei române din Birmingham, care au călătorit prin țară. Grupul a vizat patru magazine din Anglia între noiembrie 2019 și ultima sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților Au vizitat locuri de cumpărături ocupate unde au furat în mod flagrant cantități mari de parfum scump din magazinele mari. Au recunoscut imediat faptele și au manifestat remușcări pentru acțiunile lor. Există o organizație care le controlează, deoarece călătoria lor a fost finanțată”, a spus judecătorul.

4 românce „parfumate“ cu suspendare și muncă în folosul comunității

 

Geanina Stan, în vârstă de 22 de ani, din Sparkbrook, a primit un ordin comunitar de 12 luni și i s-a ordonat să facă 50 de ore de muncă neremunerată după ce a pledat vinovată la două acuzații de furt. Daniela Stoian, de 20 de  ani, din Small Heath, pledase anterior vinovat de furt și i s-a dat și un ordin comunitar de 12 luni.

Angelica Marin, de 18 ani,  de la Bordesley Green, a pledat vinovat de trei acuzații de furt dintr-un magazin, agresiune prin bătaie și încălcarea cauțiunii. Anul trecut, în timpul unui furt de magazine separat, a devenit abuzivă și a lovit cu pumnii un paznic în față, pentru care a primit o pedeapsă de opt luni cu suspendare la începutul acestui an pentru infracțiuni de furt, precum și obstrucționarea unui ofițer de poliție. Acum i s-a dat un ordin comunitar de 18 luni care implică 20 de zile de activitate de reabilitare și 40 de ore de muncă neremunerate.

Samirateanca Bucurestean, de 24 de ani, din Sparkbrook, a pledat vinovat pentru o acuzație de furt dintr-un magazin și a primit un ordin comunitar de 12 luni, cu 20 de zile de activitate de reabilitare și 30 de ore de muncă neremunerată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel