Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia, paralizată de greve în transport; protestele sindicale se vor intensifica
WhatsApp
În primul discurs major de la preluarea puterii acum 10 săptămâni, premierul britanic Rishi Sunak a promis că va reduce la jumătate rata inflaţiei în acest an şi că va investi în sistemul public de sănătate. 

În această săptămână, întreg Regatul Unit este blocat de greve în transport, protestele sindicale urmând să se intensifice din nou în perioada următoare.

Marea Britanie a început noul an paralizată de greve. Cea mai profundă criză este însă în sistemul public de sănătate.

„Ştiu că sunt greutăţi în unităţile de urgenţă. Oamenii sunt, pe bună dreptate, îngrijoraţi când văd cozi de ambulanţe în faţa spitalelor. Vreau să ştiţi însă că luăm măsuri urgente, mărim capacitatea cu 7.000 de paturi şi oferim finanţare pentru externarea celor vârstnici, în centre pentru vârstnici“, afirmă premierul Rishi Sunak.

Anglia, paralizată de greve în transport; protestele sindicale se vor intensifica

 

Rishi Sunak a promis că în politicile sale va reflecta ceea ce el a numit "priorităţile oamenilor". În privinţa grevelor, spune că există multă dezinformare. În această săptămână sunt greve în fiecare zi, însă până acum guvernul a refuzat să intre în negocieri cu sindicatele.

Sindicatele din sănătate, de exemplu, cer majorări salariale în jur de 15%. Guvernul oferă 5%. Partidul Conservator se află la putere de 12 ani. Sondajele de opinie dau în prezent opoziţiei un avans de peste 20%. Noi alegeri parlamentare sunt aşteptate anul viitor, potrivit Rador.

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie se confruntă cu cea mai grea iarnă înregistrată vreodată în ceea ce privește așteptările în camerele de urgență. Potrivit reprezentanților medicilor locali, o epidemie severă de gripă, exacerbată de lipsa de imunitate din cauza măsurilor de izolare Covid, a dus la un număr record de spitalizări.

Spitale pe marginea prăpastiei și camere de urgență îngenuncheate în Marea Britanie, unde, din cauza accesului ridicat al pacienților, multe unități sanitare au declarat că nu pot garanta un nivel minim de îngrijire și asistență pentru cei a căror viață nu este în pericol.

Haos în spitalele din Marea Britanie. S-a ajuns și la 4 zile de așteptare în camerele de urgență

 

După mai multe alerte emise de spitale individuale în perioada Crăciunului, acum organismul central care monitorizează standardele de îngrijire în departamentele de urgență din Marea Britanie, Royal College of Emergency Medicine (RCEM), avertizează că sălile de urgență se află într-o "stare de criză totală" care ar putea pune în pericol viața pacienților.

Potrivit doctorului Ian Higginson, vicepreședintele RCEM, o mare parte se datorează faptului că în această perioadă a existat un acces exorbitant de pacienți în departamentele de urgență din cauza gripei și a Covidului, ceea ce, împreună cu lipsa resurselor medicale, a creat o situație de blocaj, potențial foarte periculoasă.

Potrivit reprezentanților medicali locali, o epidemie severă de gripă, agravată de lipsa de imunitate datorată măsurilor de izolare Covid, a făcut ca gradul de ocupare a paturilor să atingă niveluri record.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel