Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia: 12 milioane de persoane vaccinate în șapte mari centre de vaccinare
WhatsApp
Șapte mari centre de vaccinare s-au deschis în Anglia pentru a ajuta țara să își atingă obiectivul de a vaccina peste 12 milioane de persoane până pe 15 februarie.

Centrele, care sunt răspândite în nordul, estul, sudul și vestul Angliei, sunt situate în locuri importante în fiecare zonă, precum hipodromul Epsom din Surrey, la 22 de kilometri sud-vest de Londra, care organizează o cursă anuală de cai la așteptată și de Elisabeta a II-a, scrie dpa.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia nu a putut preciza numărul de persoane care vor fi vaccinate în aceste centre, fiind însă așteptate „mii” în fiecare săptămână.

Înainte de deschiderea centrelor, vaccinurile erau administrate în spitale, case de îngrijire și cabinetele medicilor. Aceste locații vor fi utilizate în continuare alături de noile centre.

Farmaciile vor începe, de asemenea, să ofere vaccinul la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Potrivit cifrelor publicate de NHS Anglia luni, până în săptămâna care s-a încheiat pe 3 ianuarie, peste 1,1 milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doză de la începutul campaniei de vaccinare, pe 8 decembrie.

Premierul Boris Johnson a anunţat în urmă cu o săptămână un nou lockdown în Marea Britanie, pentru a ţine sub control noua variantă de coronavirus cu răspândire rapidă. Blocajul este la fel de strict ca cel pus în aplicare în primăvară şi prevede închiderea şcolilor. Blocajul va dura până la jumătatea lunii februarie, a anunţat Boris Johnson. Premierul le transmitea oamenilor să rămână acasă, cu excepţia unor motive importante, inclusiv cumpărături esenţiale, să lucreze de acasă, pentru a oferi ajutor medical şi pentru întâlniri medicale, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel