Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații din sănătate nevaccinați anti-Covid, concediați. Măsura, adoptată de Grecia
WhatsApp
Thanos Plevris, ministrul Sănătății din Grecia, a anunțat astăzi că angajaţii sanitari din sectorul public vor fi concediați dacă nu se vaccinează împotriva coronavirusului până cel târziu la 31 martie. 

Ministrul Sănătății din Grecia, Thanos Plevris, a anunțat luni, 31 ianuarie, că angajaţii sanitari din sectorul public vor fi concediați dacă nu se vaccinează împotriva coronavirusului până la 31 martie.

„Cei care au speranțe că pe 31 martie vom ridica suspendarea, astfel încât persoanele nevaccinate să se întoarcă, acest lucru nu se va întâmpla", a precizat ministrul Sănătății, Thanos Plevris, referindu-se la vaccinarea personalului sanitar.

El a reiterat că măsura de suspendare a fost prelungită până la 31 martie, adăugând că până atunci va exista voința și poziția guvernului cu privire la ceea ce se va face.

Ministrul a declarat că acei asistenți medicali care nu și-au finalizat vaccinarea, adică cei care nu au făcut cele două doze, rămân suspendați până la 31 martie și până atunci va exista o amenajare completă.

Angajații din sănătate nevaccinați anti-Covid, concediați  

 

"Cei care nu au făcut plata sporului, nu există nicio prevedere în lege și nici nu se dorește a fi legată de suspendarea activității", a spus ministrul Sănătății.

"Elementul cheie al vaccinării este să fi finalizat vaccinarea, prima și a doua doză. Legea nu s-a schimbat, așa că, în acest moment, cei care nu au făcut rapel nu sunt suspendați. În general, până atunci, va exista o voință clară și o legislație clară cu privire la ceea ce trebuie făcut de acum încolo", a spus el.

După cum a precizat Plevris, poziția și recomandarea Ministerului Sănătății este că "cei care nu s-au vaccinat începând cu 31 martie nu vor mai putea să-și ofere serviciile în cadrul SNS".

Thanos Plevris a mai spus că "cei care nu au făcut a treia tranșă pe 7 februarie, certificatul lor nu este valabil pentru activitatea socială. Certificatul de vaccinare este combinat cu mobilitatea și noi l-am combinat cu aspecte ale vieții sociale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel