Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrei Caramitru, despre ORGIA FURTULUI
WhatsApp
Andrei Caramitru, consilier al președintelui USR Dan Barna, declară că România cheltuiește 5-6 miliarde de euro anual pentru drumuri, și doar maximum 300 de milioane pentru autostrăzi. Cu toate acestea, nu există nici, nici. O explicație ar fi furtul.

"ORGIA FURTULUI - INFRASTRUCTURA

Am promis ca va explic “sistemul”. Începem cu infrastructura. Cifrele sunt șocante.

Știm cu totii ca nu avem drumuri. Mitul este ca nu sunt bani, că bugetul merge spre salariile bugetarilor. Nimic mai fals !!!! Cheltuim enorm de multi bani pe infrastructura de transport (și pentru investitii in general). Aproape dublu decât media UE (ca procent din PIB). Cheltuim 5-6 miliarde EUR anual pe drumuri. Și doar maximum 300 milioane pe autostrăzi . Doar 5% !!!!

Știu ca e șocant - însă astea sunt cifrele oficiale Eurostat (care includ toate investițiile centrale și locale). Unde sunt banii ???

Aruncati prin PNDL (“pixul lui Dragnea”) și rotiți prin bugete locale către mafia de partid. Zeci, sute de TelDrumuri. Pe proiecte mici în special în rural - borduri, a 10a reabilitare a unui drum județean pe care nu merge nimeni, lucrări care nu există, studii de fezabilitate, penalități fraudulente plătite către constructori “de casă”. 95 la suta !!!!!!

Banca Mondiala a făcut un proiect pentru prioritizarea investițiilor și încearcă de ani de zile sa îl implementeze. Au fost refuzați și blocați de guvern, pentru ca ar elimina deciziile politice și furtul.

Ce trebuie făcut ? Trebuie să inchidem robinetul de bani. Altfel chiar dacă coruptii de acum sunt pedepsiți vor apărea alții - și sistemul feudal va continua. Nu putem accepta asta. Măsuri radicale care ar trebui implementate in prima zi:
- Eliminarea totala a PNDL-ului actual. Orice investitie centrală este posibila doar cu co-finanțare cu fonduri europene. Proiectul trebuie aprobat de UE - coruptie 0. Kovesi va controla asta după de la Bruxelles :-) Primarii performanți și cinstiți vor funcționa și guvernul ii va ajuta prioritar. Ceilalți nu.
- 60-70% din banii pe infrastructură alocați DOAR pe proiectele definite ca strategice pentru dezvoltarea economică regională sau națională.

#VăVedem
#USReparăDupăPSD", a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel