Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrei Baciu, lămuriri despre prelungirea certificatului Covid-19, după un fake news. Până când pot fi folosite în România
WhatsApp
Certificatele digitale COVID se pot genera din platformă oricând, nefiind condiţionate de oră sau zi, a informat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, circulă un mesaj fals care induce ideea că aceste certificate pot fi generate doar până vineri la ora 00,00.

„Fake news: Certificatul COVID-19 poate fi prelungit astăzi până la ora 00,00. Foarte mulţi dintre noi am primit astfel de mesaje în ultimele zile. Este un fake news de proporţii. Ce-i drept, un fake news sofisticat. Nu este o afirmaţie falsă scrisă explicit, ci este un fake news provocat prin omisiune. Când spui că 'astăzi până în ora 00,00 cine are două doze sau chiar trei şi are certificatul Covid expirat îl poate prelungi până pe 31.12.2022', se poate foarte uşor înţelege că numai astăzi poţi face asta. Certificatele digitale COVID se pot genera din platformă oricând, nefiind condiţionate de oră sau zi", a scris Baciu, pe Facebook.

El a menţionat că acest mesaj a făcut ca peste 200.000 de persoane să intre în platforma certficat-covid.gov.ro de joi până vineri după-amiază pentru a obţine certificat nou, de teamă că nu vor mai putea folosi acest document.

„În România, certificatele care atestă vaccinarea pot fi folosite până la finalul anului. Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depăşit, acestea îşi pot reemite certificatul în orice moment. Deşi acestea erau folosite în România până acum câteva luni, în prezent ele sunt utile numai în afara ţării, în funcţie de regulile din fiecare ţară. Dacă o să călătoriţi, e important să verificaţi care sunt regulile fiecărui stat. Nu uitaţi! E important să vă informaţi din surse oficiale", a transmis Andrei Baciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel