Și este că aragazul este aparatul pe care îl folosim cel mai mult acasă. De vreo trei ori pe zi se murdărește cu ulei, resturi de mâncare și cu substanțele rezultate din arderea propriu-zisă. Și deși ștergerea lui la sfârșitul zilei nu strica, o dată sau de două ori pe lună are nevoie de o curățare mult mai profundă.
Trebuie să ne confruntăm cu murdăria, stratul lipicios și urât mirositor de murdărie care se formează pe plite, grătare și arzătoare. Când grăsimea se depune, se odihnește și ajunge să se oxideze cu amoniac, îndepărtarea ei devine o misiune aproape imposibilă.
Pe lângă faptul că sunt inestetice, straturile de funingine și grăsime arse ar putea ajunge într-un fel sau altul în mâncarea ta. Și dacă te gândești că acoperirea aragazului cu aluminiu este soluția, hai să-ți spun că ar putea fi mult mai rău.
Deci, să trecem la treabă și să curățăm bine grătarele aragazului.
De ce ai nevoie:
- o lingură de bicarbonat de sodiu
- un strop de săpun de spălat vase
- suc de lămâie.
Proces:
Amestecă toate ingredientele într-un bol până se formează o pastă omogenă. Scoateți grătarele de pe aragaz, aplicați amestecul, lăsați-le să stea în apă fierbinte timp de o oră. Frecați cu un burete, clătiți și gata!
Bicarbonatul de sodiu îndepărtează grăsimea, arsurile, mucegaiul și reziduurile alimentare, precum și te scăpa de mirosurile neplăcute. Săpunul de spălat vase elimină orice ulei rămas, iar sucul de lămâie are proprietăți antibacteriene.
Pune la încercare acest truc de curățare și distribuie-l tuturor prietenilor tăi!
Trucul genial cu făină pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi. Trebuie să-l încerci!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News