Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amenințare nucleară: Medicamentele cu iod vor fi distribuite gratuit în România din cauza războiului din Ucraina
WhatsApp
Pe fondul războiului din Ucraina, România lansează o campanie de informare a cetățenilor săi despre cum să păstreze și să ia tablete de iod în cazul unui atac nuclear. De asemenea, autoritățile române vor furniza iod cetățenilor lor cu vârsta sub 40 de ani, relatează European Truth.

"În acest moment, nu există niciun pericol în a lua aceste pastile", a declarat Ministerul român al Sănătății într-un comunicat.

De la jumătatea lunii aprilie, țara a decis să ofere tablete de iod tuturor persoanelor cu vârsta sub 40 de ani. În pregătirea zilei de luni, ministerul va lansa o campanie de informare publică pentru a sfătui populația cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le ia pentru a evita expunerea la radiații.

Anterior, tablete de iod gratuite au fost distribuite cetățenilor lor de către guvernele mai multor țări europene, printre care Finlanda, Bulgaria și Belgia.

În plus, în cazul unui accident nuclear, iodul radioactiv se poate dispersa în aer și poate fi absorbit de glanda tiroidă, ducând la apariția cancerului tiroidian. Tabletele de iod pot bloca această absorbție și pot reduce riscul de cancer.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel