Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambulanțier din Suceava, UCIS de coronavirus. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
Un ambulanțier din Suceava a murit, marți, din cauza infecției cu noul coronavirus. Bărbatul avea 53 de ani și a decedat acasă.

UDPATE! Ministerul Sănătății confirmă decesul ambulanțierului de la Suceava.

"Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical.

Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Știre inițială

Potrivit colegilor bărbatului, citați de presa locală, în urmă cu circa două săptămâni acesta s-a simțit rău și a plecat acasă. Pe 23 sau 24 martie, a mers la Direcția de Sănătate Publică Suceava și, pentru că avea simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus, a fost testat.

Pe data de 30 martie a primit rezultatul pozitiv, dar nu a mers la spital pentru ca nu avea simptome puternice. În ultimele zile însă starea sa de sanatate s-a agravat și a murit la domiciliu marți, 07 aprilie.

Situația de la Suceava este în continuare gravă

 

"Suceava este altceva. Încercăm să renaștem un oraș în contextul în care este cel mai mare focar din România. E un moment dificil, e provocare pentru sistemul medical din România. Am crescut capacitate de testare, încrederea personalului medical a crescut în ultima perioadă. Trebuie să strângem rândurile," a declarat Nelu Tătaru la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel