Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadele se reîntorc la Kiev. MAE ucrainean: Şaptesprezece misiuni diplomatice şi-au reluat deja activitatea
WhatsApp
Şaptesprezece misiuni diplomatice şi-au reluat deja activitatea la Kiev, a anunţat marţi Ministerul de Externe ucrainean pe pagina sa de Facebook, citat de agenţia de presă Unian. 

De la o zi la alta, tot mai multe misiuni diplomatice străine îşi reiau activitatea în capitala Ucrainei, afirmă diplomaţia ucraineană.

"Aceasta constituie o dovadă a faptului că lumea sprijină şi crede în Ucraina", subliniază MAE ucrainean în postarea sa.

Astfel, până luni, 18 aprilie, au revenit la Kiev misiunile diplomatice ale UE, Franţei, Italiei, Letoniei, Lituaniei, Estoniei, Poloniei, Turciei, Cehiei, Sloveniei, Vaticanului, Republicii Moldova, Georgiei, Iranului, Kazahstanului, Tadjikistanului şi Turkmenistanului, conform Unian.

Înaintea invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie, cea mai mare parte a ambasadelor străine s-au relocat de la Kiev la Liov (Lvov), în vestul Ucrainei, aminteşte agenţia de presă citată. 

Iohannis, discuție cu Joe Biden despre situația din Ucraina și securitatea regională

 

Klaus Iohannis va discuta, marți, cu Joe Biden și alți lideri internaționale pe tema securității regionale. 

Klaus Iohannis va participa marți la consultările găzduite de președintele SUA, Joe Biden, cu lideri internaționali, ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO pe tema securității regionale, anunță Administrația Prezidențială.

„16.45 - Participare la consultări găzduite de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, cu lideri internaționali, ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO pe tema securității regionale”, potrivit programului oficial de marți al președintelui Klaus Iohannis.

Consultările vor avea loc în format videoconferință.

Consultări similare au avut loc și pe 28 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel