Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alina Gorghiu cere sancționarea parlamentarilor AUR
Escaladarea de săptămâna trecută a acțiunilor AUR nu ar fi fost posibilă fără legitimarea oferită din partea USR PLUS, crede vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care cere sancționarea parlamentarilor AUR implicați în incidentele din 9 septembie.

"În ședința de plen reunit a Camerei Deputaților și Senatului din ziua de 9 septembrie au avut loc evenimente grave. Deși mandatat de către președintele Camerei Deputaților să îi preia atribuțiile la respectiva ședință, vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Florin-Caudiu Roman a căzut victimă unor gesturi violente din partea reprezentanților partidului extemist AUR. Împotriva celorlalți parlamentari PNL au fost agresiuni verbale", scrie Alina Gorghiu într-o scrisoare adresată Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului.

Ea spune că evenimentele de acum nu au apăut din neant și că Parlamentul a primit încă din primăvară apeluri internaționale de a opri și de a condamna propaganda pe care un senator din partea AUR o făcea de mult timp "în sensul elogierii și al îndemnului la reabilitarea unor criminali de război".

Alina Gorghiu cere sancțiunile corespunzătoare pentru conduita avută de parlamentarii AUR

 

"Escaladarea de săptămâna trecută a acțiunilor acestui partid politic nu ar fi fost însă posibilă fără legitimarea oferită din partea USR PLUS, prin asumarea publică a unor inițiative politice și a unei agende parlamentare comune", susține Alina Gorghiu.

G Ad:

Ea cere Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să analizeze această situație și să aplice „sancțiunile corespunzătoare pentru conduita avută de parlamentarii AUR”.

"De asemenea, solicit să mi se comunice documentul în baza căruia ședința de plen reunit a fost condusă de doamna președinte Anca Dana Dragu din partea Senatului și de doamna vicepreședinte Cristina-Mădălina Prună din partea Camerei Deputaților. În cazul în care acest document nu există, solicităm Birourilor permanente ale Cameei Deputaților și Senatului să decidă cine se face vinovat de încălcarea Regulamentului”, se mai arată în document.

[citeste si]

Politică Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
18 oct 2021, 16:31
DCMedical.ro
18 oct 2021, 16:04
DCBusiness.ro
18 oct 2021, 13:33
DefenseRomania.ro
18 oct 2021, 15:09
DCBusiness.ro
18 oct 2021, 13:33
DefenseRomania.ro
18 oct 2021, 15:09
DCNews.ro
18 oct 2021, 16:31
DCMedical.ro
18 oct 2021, 16:04
Spectacola.ro
18 oct 2021, 17:34
Spectacola.ro
18 oct 2021, 17:34