Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alimentele de bază s-ar putea scumpi! Negocierile pentru plafonarea prețurilor, respinse de retaileri
WhatsApp
Negocierile pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază au eșuat, retailerii nu ar mai dori să vândă produsele la un preț mai mic, impus de Guvern.

Retailerii resping prelungirea plafonării prețurilor la alimentele de bază și solicită implementarea unui alt mecanism de control al prețurilor produselor. În cazul în care plafonarea prețului pentru alimentele de bază nu va fi extinsă, cele 21 de produse aflate pe listă ar putea înregistra o creștere de peste 20%.

Reprezentanții marilor magazine au respins propunerea de prelungire a plafonării adaosului comercial la alimentele de bază în cadrul întâlnirii cu ministrul agriculturii. În schimb, aceștia au propus elaborarea unui nou mecanism care să evite intervenția la intervale de 3 luni în piața concurențială.și găsirea unei soluții punctuale, în cazul creșterii de prețuri/

Dacă măsura nu va fi prelungită, se estimează că prețul telemelei ar putea crește cu 16%, pâinea cu 13%, iar strugurii vor costa aproape dublu, potrivit Antena 3 CNN.

Se discută inclusiv despre posibilitatea de a include carnea de miel pe listă, ceea ce ar putea duce la o scădere a prețului cu până la 10%. Un kilogram de carne de miel se vinde la producător cu 20-22 lei, însă în supermarket-uri prețul este dublu. "Ar crește consumul. Dacă agenții economici nu și-ar pune un adaos comercial foarte mare, prețul ar fi accesibil tuturor consumatorilor", a declarat Ionică Nechifor, crescător de oi, citat de Atena 3. Cozonacul este și el luat în considerare pentru a rămâne pe listă, conform surselor Observator. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare, după noi negocieri între guvernanți, procesatori și retaileri.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel