Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alexandru Rafila vrea ca România să doneze vaccin anti-Covid Republicii Moldova
WhatsApp
Deputatul PSD Alexandru Rafila propune ca România să doneze o cantitate de vaccin anti-Covid Republicii Moldova, pentru a asigura „protecția personalului medical.

Potrivit deputatului social-democrat, controlul pandemiei reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății, dar, deocamdată, doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri.

„Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților.
La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală”, a spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Unde se pot programa românii pentru vaccinul anti-COVID şi care sunt paşii de înscriere

Campania de vaccinare în România a început duminică la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din Capitală, după ce României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranșa „simbol”, care au ajuns în țară vineri, în ziua de Crăciun.

Alte 144.000 de doze de vaccin trebuie să sosească în țară zilele următoare pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel